Znaci vracam se iz skole,vrijeme toplo,brzina 50kmh,odjednom gubi snagu na gasu cuje se buka oko motora i naglo se gasi,jednostavno kao da izbaci iz brzine i to je to,verglam na alnaseru vrti odlicno ali upalit nece,ostavim 2 minute upali bez problema,idem kilometar bum opet isto,dodjem nekako do kuce,ostavim ga 2 h,krenem na trening,trebalo mi je 30 minuta da predjem 3 km ,znaci ugasio se bar 10 puta,ohladi se i upali,ide normalno sve,vuce super,ali nakon nekoliko metara samo gasi i to ne da ga utusi nego bas naglo gasenje kao da mi zakoci zadnja guma
Pretpostavljam da je hladenje,uzrok bi mogao biti :
1. Mrezica koju sam stavio na hladjenje da je puno gusta te nema protoka zraka,nekada je mogao raditi tako ali sada dolaze topliji dani (ali i kad sam ga tek kupio dok sam razradjivao desilo mi se jednom dok nije bilo te mrezice)
![](http://zaslike.com/files/33tap0m8nufz2eetf05.jpg)
2. Napravio sam mjesavinu sa uljem sumnjive kvalitete (mada cisto sumnjam ali eto)
Sta vi mislite ? da li je to bas pregrijavanje ili nesto drugo,krivo mi sto nisam snimao jer je tesko objasniti,kao kada vozite niz brdo i naglo zakocite,i on lagano ide,e tako se meni desi i ugasi ga
Potrebno je napomenuti jos da na skuteru nije spojena sajla od uljne pumpe (jer je kratka) te je nastimano da pumpa konstantno baca ulje,mozda i to moze biti problem
i ovo mi se desava samo dok dolaze topliji dani,dok se vozam nocu sve je ok,dok je hladno