Znaci ovako da pocnem ispocetka. Radi se o runneru 2000 godiste. Na motoru imam Polini Corsu, auspuh Polini for race 2, malossi multivar, Mikuni VM 20( dizna 84, airbox ), original zadnje remenice i original remenice. Roline 6.0g i malossi plavi najtvrđi centralni. Kvačilo Stage 6 torqe control.
Na skuteru također sam imao i original radilicu koju sam zamjenio prije mjesec dana i tad se javio problem. Prije te promjene skuter je radio savršeno, prijenos nastelan tako da skuter nije imao nikakvu rupu u međuubrzanju i isao je 115 kmh po ravnici (mjereno gpsom).Nakon promjene skuter jedva da krene, rupa u ubrzanju, dize okretaje pa spusta. Prvo na sto sam posumljao je bila motoforce radilica koja je bila ugrađena i imala je pomak na radilici u advance tj. pomak 3 stupnja u ranije paljenje. Nakon sto sam opet rastavio masinu i ugradio radilicu top performance tipa kao original, bez pomaka u advance na kajli, znaci sve isto, nakon toga upalim skuter i nista se nije promjenilo, problem je ostao isti, motor jedva starta, trokira, gusi se, motor ide jedino kad stanem da radi na leru i onda naglo dam gas, tek tad uspije zavrtit kako treba i potegne do nekih 70 nakon cega opet neide i cim mu spustim gas i ponovno dodam motor ostane ko da mu nisam ni dao gas ponovo, ukopa se i dok uhvati treba jako dugo a nekad ni ne uhvati .
Molim vas ako netko zna o kakvom problemu bi mogla bit rjec, probao sam sve moguce kombinacije prijenosa i uvijek isto, isprobao sam vise karburatora i uvijek isto. Neznam sta da radim vise? jel moze bit zbog bobiine ili struje ?
ako netko ima kakvu ideju od kud da pocnem bit cu zahvalan.