Ostalo > Razne offtopic teme :)

Kupnja kompresora

<< < (7/21) > >>

svbeljan:
tako je. boca je homologirana do 11 bara.
nije mi se dalo danas po tlačnoj sklopci prčkat jer ju nisam nikad otvarao, ali mislim da tu nema neke nauke.
stavit ću ga na 8 bara jer se nakon toga već počne lagano mučiti. čuje se po zvuku motora a i brzina punjenja drastično padne.
i to je sve isto. Taj herkules je zapravo nuair kompresor kojeg sam stavio na prošloj stranici samo sa drugom naljepnicom. a možda je i taj nuair podmarka neke marke  :dontknow:
vidjeti ću kako će sa špricom funkcionirat i da li će dolaziti do padanja tlaka, pa ga lako spojim u paralelu s većom bocom samo za povremeno korištenje jer se isti motor stavlja i na 100l boce.

3alfa3:
na tlacnoj sklopki ces imat neki seraf sa glavom za gedoru 10 najvjerojatnije - tako je barem kod mene. Stoji iznad jakog federa.
Kad ga okreces ulijevo, smanjujes tlak gdje prestaje punjenje. Ali ako ides okretat, oznaci u kojem je polozaju, a mogu rec da na mom kompresoru ve i mali pomaci imaju utjecaj. Pola kruga ulijevo pa probaj i po potrebi jos malo podesi. Uostalom, lako vratis kako je bilo - samo oznaci bojom gdje je bio i to je to.

Mozda tvoja sklopka ima 2 serafa - kod mene je samo jedan i automatski je odredjeno da je raspon punjenja tlaka oko 1,5-2 bara. Ako na primjer  stavim max 8 bara, punjenje pocne na 6, a ako stavim max na 10, punjenje pocne na 8.
Mozda kod tebe postiji i taj drugi seraf kojim reguliras kad punjenje pocne. Ja bi volio imat i tu mogucnost stelanja, ali eto - nemam

Rox-Rab:
Takav kompresor i ja imam,uzeo novog u bauhausu, za sad sam zadovoljan

svbeljan:
samo jedna vida je s glavom 10 kako si i rekao.
sad na 6 pali, na 8 gasi.
nešto sitno ispod 80 sekundi mu od 0 treba

Rox-Rab:
koliko si odvrnuo/zavrnuo tu vidu?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju