Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kupnja kompresora
svbeljan:
Planiram već duže vrijeme kupiti kompresor, ali ne nalazim ih ništa povoljnih po njuškalu.
Vidio sam akciju u lidlu. Parkside 24l što je premalo, ali je motor 1,8kW i 270l/min protok. I onda povezat bačvu tu sa još jednom od 200l koju imam viška.
Bi to šljakalo ok ?
Da li je netko vidio neki kompresor dobar do nekih 1200-1300kn ?
3alfa3:
Nece ti to bit dobro - spalit ces kompresor dok napunis toliku bacvu.
ivano_007:
Gledao sam i ja kupiti novi kompresor, ali mi nije nekakva ponuda. Odnosno od 50l ima jeftin u Peveca, čini mi se 800 kuna, ali mu je protok 110 litara. Tako nešto.
Vidio sam u Brodomerkura za 900 kuna sa protokom 220 litara i 50l, ali sam odusta jer nije uljni. Svaki put kad prođem kroz Bauhaus, Baumax ili slično, uvik bacim oko, jednom ću i ja naletit na nekakvu akciju ili nešto.
3alfa3:
Kod protoka te brojka moze zavarat jer je protok na pocetku punjenja skroz prazne boce odprilike duplo veci nego na radnom tlaku.
Ovo gore sto sam spominjao ima protok od 170-180 litara, ali na radnom tlaku (obicno oko 7 bara).
Najcesce se kompresor pali kad tlak padne na 6 bara i puni do 8 bara. Sa punejnjem od 180 litara u tim uvjetima, treba mu oko 30-35 da to nadruka (naravno, pod uvjetom da ne trosis zrak u tom periodu).
Moj kompresor sa 2,5 konja i jednom glavom to nadruka za 45-50 sekundi (oko 125 litara u minuti) sto zvuci slicno, ali nije. Oni od 2 konja imaju tu protok ispod 100 litara (neki cak i 70tak) sto je prakticki barem duplo sporije od ovog gore sa 3 konja i 2 glave.
A kad vidis koliko neki alati trose zraka, ispada da su svi ti kompresori zapravo igracke jer osim sto su puno prespori, nebi bas smjeli dugo radit bez pauzi jer bi se mogli pregrijat. Ima u uputama nakon koliko minuta rada moraju mirovat odredjeno vrijeme
svbeljan:
pogledat ću ovih dana što ima u ponudi u okolnim dućanima.
hvala na savjetima :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju