Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kupnja kompresora
3alfa3:
Danas se malo igrao stopericom (punjenje od 0-8 bara sa lap timerom svakih 2 bara pa sam preracunao u l/min)....
Ovako puni Einhell 400/50 (vjerojatno isti motor i pumpa kao i vecina takvih dvoklipnih, direktnopogonjenih, 3KS jakih):
0-2 bara: 461 l/min
2-4 bara: 275 l/min
4-6 bara: 275 l/min
6-8 bara: 230 l/min
Prosjecno 292l/min sto je vremenski 82 sekunde. To bi znacilo da se radi zapravo o istom kompresoru.
Ovo je moj kompresor (jednoklipni, 2,5KS):
0-2 bara: 206 l/min
2-4 bara: 129 l/min
4-6 bara: 111 l/min
6-8 bara: 106 l/min
Prosjecno 129l/min sto je vremenski 186 sekundi.
Vidi se da od 4-8 bara punjenje bude skoro isto brzo sto znaci da se ne muci previse do 8 bara.
Razlika je ocita, s tim da je moj jedan od najbrzih jednoklipnih, direktnopogonjenih kompresora - valjda jer ima 2,5, a ne 2 konja
*
ako sam i fulao, nije bilo puno i ovi podaci se mogu mirne duse uzet kao pravi.
Zanimljivo je da taj einhell prebacuje tvornicke podatke, jer tvornica navodi 175l/min na 7 bara, a on uredno ide od 6-8 bara 230 l/min
3alfa3:
--- Citat: Rox-Rab - 20 Travanj, 2014, 15:17:12 ---koliko si odvrnuo/zavrnuo tu vidu?
--- Kraj citata ---
Nije bitno. Radi u koracima od 1/4 kruga (mozda i 1/8) pa dotjeraj na zeljene vrijednosti (naravno, nikako preko 10 bara jer i to je zapravo 2 bara vise od uobicajenih za takve pumpe i kompresor ce sigurno dulje bit ispravan ako druka do 8, a ne 10)
3alfa3:
A meni je za oko zapeo 100 litreni, sa ABAC B 2800B pumpom, 3KS, pogonjen remenom, 10 bara.
Isto se radi o zapravo generickom kompresoru - radi ga nu air, ABAC itd....
Konkretno, novi je 2800kn sto mi je malo puno, ali nikad ne reci nikad ;D
3alfa3:
Cak mi je i kemija pala na pamet, da iskoristim sto imam, a ne dam novce za novi 100 litreni....
Recimo....
Nabavim ovakav 50 litreni, dvoklipni.....
Spojim ga (njihove bacve) sa postojecim kompresorom i imam 100 litara. E sad, kako ih nagovorit da se pale istovremeno? Palo mi na pamet da im struju spojim na istu tlacnu sklopku i to bi moralo radit kako treba - palili bi se i gasili istovremeno. Imao bi barem 300l/min od 6-8 bara, a i tank od 100 litara.
Ali imam i jedan problem. Ovaj koji imam kaze da povuce 9A, ovaj dvoklipni 11A. To je 20A, a mislim da im toliko ne mogu dat preko jedne faze u svojoj garazi - osigrac na kuci bi iskocio. Ironija je da imam i trofaznu uticnicu u garazi, al kako ju iskoristit.... Stari mi je po struci "strujas" pa cu njega pitat kaj se moze izvest
Hm.... ;D
svbeljan:
samo bi tlačnu sklopku preko releja ja ubacio jer i ona ima svoj limit.
a trofaznu razgranaš na 3 faze i na 2 spojiš kompresore. Iako ne znam kako su osigurači spojeni na trofaznoj utičnici. nemam iskustva s tim ništa
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju