Ja imam jedan kompresor od 25l na poslu i piše mu u uputstvima da može radit do 3 sata bez prestanka,radio je po sat-dva u komadu i niš mu nije bilo.
Vjerojatno imas negdje oznaku s3/25 sto imaju valjda svi jeftini kompresori i sto je oznaka za duty cycle od 25% i oznacava da kompresor smije radit maksimalno 3 minute bez prekida nakon cega mora mirovat 12 minuta. To je okvir koji je proizvodjac naveo da nece doc do stete.
Uljni kompresori su manje po tom pitanju osjetljivi jer ih hladi ulje, ali u neke ide deci dva, dok u neke (kao moj) ide skoro litra. Pa svejedno u uputstvu pise da nakon 3 minute rada mora 12 minuta mirovat.
Ja ga koristim samo za nesto raspuhat i za pumpanje guma pa je njegov rad u pravilu ispod minute, rijetko kad vise jer je stalno pod tlakom (stavio sam pipu kojom zatvorim zrak tako da rijevo nije pod tlakom, dok je bacva uvijek na 8 bara) pa svejedno ne mozes prstima drzat glavu cilindra ili cijev koja iz cilindra ide u bacvu jer je previsoka temperatura
U praksi, ide to dosta vise, al eto, takva je oznaka
Probaj narihtat potrosnju zraka koja je istovjetna brzini punjenja izmedju 6 i 8 bara i ostavi kompresor pod tim uvjetima da radi sat dva pa javi rezultat - ako prezivi, svaka cast