Pozz novi sam ovdje i imam jedan problem pa bi molio za pomoć ako je moguče..znači imam baotiana 50ccm(2006 god),ima 2800 km,skinuta blokada u variomatu,a zadnjih 7-8 mjeseci je stajao u garaži i nije imao baš predobru kompresiju..eh u čemu je sad problem,prekjučer sam ga išo otvorit cijelog,znači komplet sam skinuo motor dolje..i normalno otvorio sam ga skinuo sam sve komplet do klipa dolje njega sam ostavio jer nisam se s tim htio zezat..e onda sam očistio ventile,na njima je bilo dosta nakupljenje čađi ili što je več to bilo i išo sam opet sve sklopit..ventile sam namjestio na 0.04 jer tako svi predlažu da je najbolje pa sam išo probat možda bude kakve razlike..i kad sam sve sastavio probo sam sa rukom kurblat kad ono nije bilo skoro nikakvog otpora znači da mi je kompresija preslaba,točnije slabija nego je bila..e sad dal sam možda što mogao zeznut kod ventila ili? jer ne isplati mi se ič sastavljat ga sad jer znam da nebude htio upalit...
e da imam još jedno pitanje kad kurblam dali je normalno da na onom otvoru za dovod goriva u cilindar(rupa gdje se pričvrsti cijev za fergazer) dva puta vuče prema nutra a treči put mi van izbaci zrak i tako ukrug..
molio bi za odgovor ako ima ko,unaprijed hvala