Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Peugeot Vivacity- trokira na punom gasu  (Posjeta: 4578 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Makaveli1902

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Peugeot Vivacity
  • MojSetup: Malossi rolnice 6,7 gr, bijele opruge kvacila,fabrick centra
  • MojSpuh: LeoVince ZX
Peugeot Vivacity- trokira na punom gasu
« : 09 Ožujak, 2014, 18:45:40 »
Skuter trokira na punom gasu, peugeot vivaicty. Dizna je u njemu oko 60. Imao sam diznu 54 pa je provrtio sa medicinskom iglom 0,60. Standardni 50ccm, leovince zx auspuh. Na pola gasa je ok, na punom trokira. Jedino ne trokira kad mu skroz do kraja zavrnem onaj vijak za smjesu al onda slabije ima ubrzanje i uz brdo se zagusi sa dvoje.
jel mi treba manja dizna ili sta?
« Zadnja izmjena: 09 Ožujak, 2014, 18:55:02 daRio »

Offline mališan

• forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Mjestimično
  • Moj Skuter: Peugeot Looxor
  • Moja Kaciga: HJC
  • MojSpuh: Leo Vince ZX
Odg: Peugeot Vivacity- trokira na punom gasu
« Odgovori #1 : 10 Ožujak, 2014, 17:29:19 »
I sam imam problema sa ugađanjem rasplinjača (štelanjem karburatora :) ) pa ne bih se usudio previše filozofirati, nego bih samo upitao par pitanja.
Od kad se dešava taj problem i možeš li ga dovesti u uzročno-posljedičnu vezu sa puhalicom?
Ako se to pojavilo s postavljanjem rezonantnog ispuha možeš računati da je manji otpor ispuha  potaknuo veći usis zraka.
Drugo što bih upitao je li to stanje u uzročno-posljedičnj vezi sa rolicama? Kad si ih stavio je li ti od tada taj problem?
Inače Peugeot agregati te kubikaže koriste variomate s lolicama od 8, ili 8,5 grama, pa se može desiti da su tvoje rolice prelagane... ali sad tu dolazi "guranje kotača uz brdo", a to je promjena odnosa prijenosa s drukčijim oprugama u kvačilu... o čemu je suvišno govoriti. (meni je suvišno jer nemam iskustva osim što vidim da je to sizifovski teško ugoditi sa svime ostalim)

Uz diznu koju si "poremetio" jamačno si poremetio sve ostale parametre, pa bi bilo dobro naći neki standard od kojeg krenuti, pa ići dio po dio, a na forumu ima onih koji će ti po svom iskustvu moći dati sugestije. Naravno pitanje vezano uz diznu glasi je li se problem javio nakon bušenja ili si već vozio pod takvim "štelungom"?
Svaka teorija može egzistirati dok je ima tko zastupati!

Offline Makaveli1902

• forumski biciklist
« Odgovori #2 : 10 Ožujak, 2014, 17:39:54 »
I sam imam problema sa ugađanjem rasplinjača (štelanjem karburatora :) ) pa ne bih se usudio previše filozofirati, nego bih samo upitao par pitanja.
Od kad se dešava taj problem i možeš li ga dovesti u uzročno-posljedičnu vezu sa puhalicom?
Ako se to pojavilo s postavljanjem rezonantnog ispuha možeš računati da je manji otpor ispuha  potaknuo veći usis zraka.
Drugo što bih upitao je li to stanje u uzročno-posljedičnj vezi sa rolicama? Kad si ih stavio je li ti od tada taj problem?
Inače Peugeot agregati te kubikaže koriste variomate s lolicama od 8, ili 8,5 grama, pa se može desiti da su tvoje rolice prelagane... ali sad tu dolazi "guranje kotača uz brdo", a to je promjena odnosa prijenosa s drukčijim oprugama u kvačilu... o čemu je suvišno govoriti. (meni je suvišno jer nemam iskustva osim što vidim da je to sizifovski teško ugoditi sa svime ostalim)

Uz diznu koju si "poremetio" jamačno si poremetio sve ostale parametre, pa bi bilo dobro naći neki standard od kojeg krenuti, pa ići dio po dio, a na forumu ima onih koji će ti po svom iskustvu moći dati sugestije. Naravno pitanje vezano uz diznu glasi je li se problem javio nakon bušenja ili si već vozio pod takvim "štelungom"?
Problem sa trokiranjem sam sad rjesio, stavio sam na zracni filter onaj nastavak i ne vjerujem da ce se sad gusiti u brdu, odvrnuo sma malo saraf za zrak mozda na 0,75. Al krajnja brzina je ponovo ista, ona me najvise i muci znaci uvijek je ista 62km/h tako da nzm sta da radim.

Offline avr freak

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • powered by buxa! ','
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Bravarija, Sefovi, Stolice
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: VXR 200
« Odgovori #3 : 10 Ožujak, 2014, 18:28:48 »
je ga drobite majko mila..

prvo i osnovno nađi diznu 64 i to ne bušenu.. barem to nije problem nikakav a niti nekakava investicija (ovo na kaj si ti nju "proširil" je ko zna kaj...

provjeri struju i svječicu a drugo ne diraj. Velika vjerojatnost da je samo dizna i svječica ako je skuter prije dobro radil!

Offline mališan

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #4 : 10 Ožujak, 2014, 18:48:38 »
trokiraje pod punim gasom ukazuje na preveliku diznu, tj preveliku rupu koja je nastala bušenjem dizne, ali ne isključujem i druge mogućnosti...

Offline Makaveli1902

• forumski biciklist
« Odgovori #5 : 10 Ožujak, 2014, 20:20:16 »
trokiraje pod punim gasom ukazuje na preveliku diznu, tj preveliku rupu koja je nastala bušenjem dizne, ali ne isključujem i druge mogućnosti...
To sam i ja mislio, al sto vise odvrcem saraf z zrak ono jos vise trokira, znaci da ga je ipak onda gusilo pomalo ono  a izgledalo je kao trokiranje. Vjerovatno mu je falilo goriva tj imalo je previse zraka pa sam mu stavio nastavak na zracni filter sad je ok, al brzina je proble krajnja ostala

Offline Makaveli1902

• forumski biciklist
« Odgovori #6 : 10 Ožujak, 2014, 20:21:31 »
je ga drobite majko mila..

prvo i osnovno nađi diznu 64 i to ne bušenu.. barem to nije problem nikakav a niti nekakava investicija (ovo na kaj si ti nju "proširil" je ko zna kaj...

provjeri struju i svječicu a drugo ne diraj. Velika vjerojatnost da je samo dizna i svječica ako je skuter prije dobro radil!
Druze ja da sam imao gdje kupiti diznu ne bih ovu upropastavao nego bih kupio. Al u bih ne mogu nigdje da je nadjem da kupim, sa svjecicom je predjeno cca 1000km

Offline Makaveli1902

• forumski biciklist
« Odgovori #7 : 10 Ožujak, 2014, 20:53:09 »
evo snimak od danas ubrzavanja znaci i dodje do 60 i ne ide preko
https://www.dropbox.com/s/opqo0isaklkqx8q/20140310_170401.mp4

Offline mališan

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #8 : 10 Ožujak, 2014, 21:33:58 »
To sam i ja mislio, al sto vise odvrcem saraf z zrak ono jos vise trokira, znaci da ga je ipak onda gusilo pomalo ono  a izgledalo je kao trokiranje. Vjerovatno mu je falilo goriva tj imalo je previse zraka pa sam mu stavio nastavak na zracni filter sad je ok, al brzina je proble krajnja ostala

Čekaj malo!!!
stavio si nastavak za zrak? kakav je to nastavak imaš lio sliku?

Offline Makaveli1902

• forumski biciklist
« Odgovori #9 : 10 Ožujak, 2014, 21:50:32 »
Evo slike, ovo sto je zaokruzeno mi je fitler zraka koji je do sad stajao a ovo pored je taj nastavak
http://img194.imageshack.us/img194/4006/mypicn.jpg

Čekaj malo!!!
stavio si nastavak za zrak? kakav je to nastavak imaš lio sliku?

Offline mališan

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #10 : 10 Ožujak, 2014, 22:05:52 »
To što si imao samo filter  bez usisnika, kazuje da ti je dotok zraka bio veći nego kad si stavio taj "nastavak"
Dakle, usisavao je više zraka, a kad si stavio "nastavak" zapravo si ulaz zraka sveo na dvije rupe od po 9 mm. koje se nalaze na drugom kraju ( bijeli plastični dodatak, tamo gdje je ona gumena manžetna)
Kažeš da si tako doveo rad u normalno stanje, samo te još muči krajnja brzina.
Po analogiji, smanjenjem dotoka zraka približavaš se cilju... onda još smanjuj dotok zraka umetanjem nečega u te otvore, možda je u tome kvaka.
Kod mene je upravo to bio slučaj nakon postavljanja rezonantnog auspuha.

Offline Makaveli1902

• forumski biciklist
« Odgovori #11 : 10 Ožujak, 2014, 22:09:36 »
To što si imao samo filter  bez usisnika, kazuje da ti je dotok zraka bio veći nego kad si stavio taj "nastavak"
Dakle, usisavao je više zraka, a kad si stavio "nastavak" zapravo si ulaz zraka sveo na dvije rupe od po 9 mm. koje se nalaze na drugom kraju ( bijeli plastični dodatak, tamo gdje je ona gumena manžetna)
Kažeš da si tako doveo rad u normalno stanje, samo te još muči krajnja brzina.
Po analogiji, smanjenjem dotoka zraka približavaš se cilju... onda još smanjuj dotok zraka umetanjem nečega u te otvore, možda je u tome kvaka.
Kod mene je upravo to bio slučaj nakon postavljanja rezonantnog auspuha.
vazi druze pokusacu sutra, to sam vec jednom radio davno, sutra cu ponovo pokusati pa javim rezultat, hvala na savjetima

Offline mališan

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #12 : 10 Ožujak, 2014, 22:14:28 »
 :icon_thumright:

Offline Makaveli1902

• forumski biciklist
« Odgovori #13 : 11 Ožujak, 2014, 17:13:37 »
Danas sam pokusavao sa rolnicama od 5gr i od 6gr, prevrce sa obje, najbolje je sa ovim mojim. Mislim da mi je problem u karburaotru neki dizna i to. Moze li biti u njemu toliki problem da se izgubi 20km/h?

Offline mališan

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #14 : 11 Ožujak, 2014, 21:48:07 »
Danas sam pokusavao sa rolnicama od 5gr i od 6gr, prevrce sa obje, najbolje je sa ovim mojim. Mislim da mi je problem u karburaotru neki dizna i to. Moze li biti u njemu toliki problem da se izgubi 20km/h?

nisam ekspert, ali mislim da s puhalicom možeš staviti 1-1,5 grama lakše rolice, ako se radi o standardnom variomatu koji koristi Peugeot. Stavi one koje su se pokazale do sada najbliže optimali
Ne bih se više bavio rolicama dok se ne ugodi smješa.
Probaj smanjivati dotok zraka na usisniku, ali ti si već raštelao zrak na šarafu :icon_scratch:
Probaj smanjivati dotok na samom usisniku kako sam ti sinoć govorio... i prati kakva je promjena u performansama. Izaberi neki uspon, provezi se tuda sa postojećim stanjem,  upamti na kojem mjestu gubiš ubrzanje, kojom brzinom prolaziš pored nekog markantnog mjesta (kamena ili bandere) i svaki put nakon diranja u usisnik/karburator ponavljaj tu vožnju i uspoređuj...
Tad ćeš već vidjeti imaš li viška goriva ili viška zraka.

Offline Makaveli1902

• forumski biciklist
« Odgovori #15 : 11 Ožujak, 2014, 21:52:07 »

nisam ekspert, ali mislim da s puhalicom možeš staviti 1-1,5 grama lakše rolice, ako se radi o standardnom variomatu koji koristi Peugeot. Stavi one koje su se pokazale do sada najbliže optimali
Ne bih se više bavio rolicama dok se ne ugodi smješa.
Probaj smanjivati dotok zraka na usisniku, ali ti si već raštelao zrak na šarafu :icon_scratch:
Probaj smanjivati dotok na samom usisniku kako sam ti sinoć govorio... i prati kakva je promjena u performansama. Izaberi neki uspon, provezi se tuda sa postojećim stanjem,  upamti na kojem mjestu gubiš ubrzanje, kojom brzinom prolaziš pored nekog markantnog mjesta (kamena ili bandere) i svaki put nakon diranja u usisnik/karburator ponavljaj tu vožnju i uspoređuj...
Tad ćeš već vidjeti imaš li viška goriva ili viška zraka.
Sada imam malo viska zraka al ustelacu to a ne gusi se i ne trokira. Skuter sam danas testirao najbolji mi je sa rolnicama 6,7gr i u strani je dobar stanem u pola strane zakocim skroz i onda krenem ne zagusi ga nista. Najradije bih promjenio karburator ovaj prokleti gurtner mozda mi on pravi problem svo vrijeme, al mi je problem sto nemam prirubnicu onu da bih mogao staviti drugi karburator (onaj prelaz). Moze li biti problem u cdi-u sto ne daje maximalne obrtaje, jer me prije zezao cdi nije skuter davao struju pa sam se oko onih zica mucio sto idu u cdi malo ih stegao sad je ok struja

Offline mališan

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #16 : 11 Ožujak, 2014, 22:20:34 »
u svašta si ti dirao :jerk: ali ako si zadovoljan grubim štelungom, polako počni finese, dok ne postigneš ono što hoćeš. Uzgred, veći karburator (veće dizne) obično znači i veću potrošnju, ali možda griješim  :icon_scratch:

Evo recimo ja sam sa smanjenjem dotoka zraka na promjer rupe 5 mm dobio dovoljno dobre performanse da nikakav drugi karburator ne bih stavio umjesto Gurtnera 12.
(ovo smanjenje dotoka je zbog toga što sam stavio termogrupu od 70 ccm, pa tako sad klip povuče više zraka, što rezultira siromašnijom smjesom...Još je to i funkcioniralo dok nisam stavio puhalicu... serijski karburator mu ne može dati adekvatno više goriva pa se nakon pedesetak metara gušio.
Smanjenjem dotoka zraka sa 18 mm (dvije rupe  po 9 mm) na 5 mm, sam pogodio!
vršna brzina 90, start brutalno dobar, ne gubi snagu, ravnomjerno radi, a prosječna potrošnja 3,4 lit/100km pri normalnoj vožnji (50-70 km/h) pri oštrijoj vožnji koja je pretežito 70-80, a na mjestima i 90 km/h potrošnja je skočila na 3,9. Govorim o ravnoj cesti bez većih uspona.
« Zadnja izmjena: 11 Ožujak, 2014, 22:44:25 mališan »

Offline Makaveli1902

• forumski biciklist
« Odgovori #17 : 11 Ožujak, 2014, 22:37:10 »
u svašta si ti dirao :jerk: ali ako si zadovoljan grubim štelungom, polako počni finese, dok ne postigneš ono što hoćeš. Uzgred, veći karburator (veće dizne) obično znači i veću potrošnju, ali možda griješim  :icon_scratch:

Evo recimo ja sam sa smanjenjem dotoka zraka na promjer rupe 5 mm dobio dovoljno dobre performanse da nikakav drugi karburator ne bih stavio umjesto Gurtnera 12.
(ovo smanjenje dotoka je zbog toga što sam stavio termogrupu od 70 ccm, pa tako sad klip povuče više zraka, što rezultira siromašnijom smjesom...Još je to i funkcioniralo dok nisam stavio puhalicu... serijski karburator mu ne može dati adekvatno više goriva pa se nakon pedesetak metara gušio.
Smanjenjem dotoka zraka sa 18 mm na 5 mm (dvije rupe  po 9 mm) sam pogodio!
vršna brzina 90, start brutalno dobar, ne gubi snagu, ravnomjerno radi, a prosječna potrošnja 3,4 lit/100km pri normalnoj vožnji (50-70 km/h) pri oštrijoj vožnji koja je pretežito 70-80, a na mjestima i 90 km/h potrošnja je skočila na 3,9. Govorim o ravnoj cesti bez većih uspona.
e ne znam, pokusacu i ja sa zatvaranjem rupa u nastavku onog zracnog filtera a meni je potrosnja oko 7l/100km, ipak nije ispod 7 :D

Offline mališan

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #18 : 11 Ožujak, 2014, 22:42:38 »
pa i ti imaš sličnu potrošnju samo je obračunska jedinica na 50 km ::)

Offline Makaveli1902

• forumski biciklist
« Odgovori #19 : 11 Ožujak, 2014, 22:43:29 »
pa i ti imaš sličnu potrošnju samo je obračunska jedinica na 50 km ::)
Da je bar..  :sad1: