Na skuteru Peugeot Looxor pojavio se stanoviti trzaj nakon kilometar-dva lagane vožnje. Kao da će nestati goriva, gubitak snage i usporavanje da bi u nastavku kretanja sve polako "došlo na svoje"... Odvezao bih se nekih tridesetak km, gdje se više puta parkirao, kratko pomjerao hladio zagrijavao... a spomenuto trokiranje s početka se ne bi ponovilo?!
Svaki dan kad bih ga pokrenuo u tom smjeru, gotovo na istom mjestu bi se javile te anomalije, pa sam pretpostavljao da bi to moglo imati veze sa temperaturom (zagrijavanje na radnu tmperaturu)
Pošto je odnedavno termogrupa od 70 ccm, probao sam svjećicu 9 (NGK) ali se nije ništa promjenilo. Pomirio sam se s time i računao da tako to hoda kod Dr Eva...
Pripisivao sam to potrebi zagrijavanja, jer nakon nekoliko sekundi vratilo bi se u normalu. Prije par dana sinovi su nabavili "puhalicu" "Leovince ZX" pa sam je namontirao. Istina, povuče kao avion, ali bi ubrzo (brže nego prije) došlo to trokiranje, već nakon pedesetak metara??? Kako smo probavali više varijanti, uvijek se sve svodilo na isto. Na leru radi kao sat, prima gas kao i uvijek, slatko, pokrene, sada dosta temperamentnije nego sa serijskim auspuhom, ali kao da potroši gorivo u karburatoru, pa se uspori skoro do gašenja. Dok radi na leru, kao da "nakapa" goriva i ponovno povuče, ali kratko. Promjenim vakum-ventil na rezervoaru, operem karburator u nitro-razrijeđivaču i ispušem ga kompresorom, ali opet sve isto. Na koncu vratim serijski auspuh, ali i sa njim se ponaša jednako tako, poremećeno.
Zaključujem da se poremećaj pojavio paralelno sa promjenom auspuha, ali neovisno o njoj...
Puno pretpostavljam,
ali ne nalazim riješenje pa pitam za savjet onih koji su ga našli kroz iskustvo.