Ispucao sam sve ideje, znanje..... ali ni pomaka.
O čemu se radi.
Goriva ima, iskru ima, kompresija 8.5, ventili 0.10 oba,semerinzi ne puštaju, vakum ventil ispravan, ima dodatnu masu povučenu, osigurač ispravn, vergla ali nebi sastavio barem jedan takt pa da si Bog.
Unazad par dana ima shemu da se zna ugasiti na semaforu i onda nakon što više neće na anlaser nakon kurbanja, stanki, pa opet kurblanja zapali kao da ništa nije bilo, ide normalno, ne gasi se , ne trokira....... sve 5+.
Sutradan neće zapaliti nikako ili kresne na zub.
Opet maltretiranje do granice upale mišića na nozi i go*no zapali i ide.
E sad ide zanimljiv dio.
Kresne na zub, odem u grad, ugasim on se ohladi pol sata-sat i ne pali.
pričam sam sa sobom, tu i tamo opalim po kurbli, nekad neće ništa, nekad primi odradi par sekundi i krepa, ako mu dam gas krepa odmah, opet malo sačekam i kresne i dopelam se doma.
Sad neće više nikako, čekao ne čekao, kumio molio.........
Probao sam sa drugim frgazerom koji je skinut sa skuta kojim je frend došel do mene - neće.
Iskru nije nikad ni bacao na udaljenosti večoj od 1mm od poklopca glave, ali je plava i ima je k'o u priči.
Problem je što je svjećica suha, čak i ako ubacim malo goriva kroz otvor svjećice ona ne sastavi niti takta.
Promijenio sam namotaje i pick up, vakum ventil radi, a i probao sam slobodnim padom dovesti benzin - ništa.
Ventili provjereni 10-ak puta, motor je u fazi, T na zubiću, bregasta u vagi.
Aku je novi i pun, kod verglanja padne na 12,93V.
Skinuo sam i onu prirubnicu od frge, napravio nove dihtunge ispod i iznad bakelita, pokušao direktno kapnuti gorivo na usisni ventil, ali niti takta ne daje.
Auspuh nije zaštopan, goriva ima ( 95-ica i to sam mijenjao da nisam nalijal dizel).
Netrebam napominjat da je frga otvarana nekoliko puta i čišćena, prana, provjeravana i sve je ok.
Dizna je 79, iglica na 3 zarezu, membrana neoštećena, plovak ispravan, nivo cca 22mm........ ništa nije dirano, normalno je radio kad je radio i kad su se dešavali ti fantom kvarovi nakon toga je sve bilo ok ako je zapalio.
Ima li tko ideju ili kaj da to kinesko gov*o zapali?