Tehnički kutak > Injection

nrg pur jet-zamjenska pumpa goriva od BMW.a

<< < (6/9) > >>

steeef:
pohvala za volju i trud..
ali ne vidim neku veliku isplativost u svemu tome..osim ao si pojedinac nemre sve napravit sam doma i samo kupit pumpu..a i za te pumpe neznam bas da su jeftinije od 500 kn..
kupovina pumpe + prerada rezervara + izrada nosaca za istu..sumnjam da je jeftinije nego polovna ili reprirana pumpa..
takav sistem sa unutarnjom pumpom imaju 4t ie skuteri..dok sam ju uglavil u rezervar na runneru morem rec da sam se dobro pomucil.
mada ona ima svoj nosac sa filterom goriva i plovkom pa sam moral rezat i varit prihvat na rezervar..
nemres bas ni ti samo bacit pumpu u rezervar i toe to..

narent:

--- Citat: steeef - 21 Veljača, 2014, 16:15:06 ---pohvala za volju i trud..
ali ne vidim neku veliku isplativost u svemu tome..osim ao si pojedinac nemre sve napravit sam doma i samo kupit pumpu..a i za te pumpe neznam bas da su jeftinije od 500 kn..
kupovina pumpe + prerada rezervara + izrada nosaca za istu..sumnjam da je jeftinije nego polovna ili reprirana pumpa..
takav sistem sa unutarnjom pumpom imaju 4t ie skuteri..dok sam ju uglavil u rezervar na runneru morem rec da sam se dobro pomucil.
mada ona ima svoj nosac sa filterom goriva i plovkom pa sam moral rezat i varit prihvat na rezervar..
nemres bas ni ti samo bacit pumpu u rezervar i toe to..

--- Kraj citata ---

Kod Pure jet.a je pumpa na podu.Treba malo vremena ali gušt mi je kad uspijem napraviti nešto što donosi zadovoljstvo a ne iskljućivo dobit.Naravno ne po svaku cijenu.Danas sam recimo poćeo raditi na kolektoru koji je riknuo.Malo bakrerne cijevi,mala tanka pilica,loctite,pribor za letovanje i par sati rada pa može poslužiti za nevolju.

steeef:
pa i na ditechu i factoryu je pumpa nize od rezervara ko i na purejetu,zbog tog kaj gorivo ide slobodnim padom iz rezervara u pumpu..tak je na svim ditech/pj skuterima.

u redu je to kaj ti eksperimentiras,ja nisam ciljal na nikakvu zaradu nego sam te shvatil da eksperimentiras za dobrobit siroke mase zbog cijene pumpe.
u tom kontekstu sam pisal da je to nekom laiku ko se ne kuzi u skutere neisplativ podhvat.

a ovo oko reparacije motorica,nadje se ispravnih bez problema..ili se nadje neki npr kojem je prozujal lezaj pa se uzme cijeli rotor sa kolektorom..mozda imam i doma takav jedan..

Tomi_ZG:

--- Citat: narent - 21 Veljača, 2014, 20:57:48 ---Danas sam recimo poćeo raditi na kolektoru koji je riknuo.Malo bakrerne cijevi,mala tanka pilica,loctite,pribor za letovanje i par sati rada pa može poslužiti za nevolju.

--- Kraj citata ---
Ovo je teški fušeraj,da se imalo razumiješ u elektromotore znao bi da se to ne radi i zakaj se to ne radi

narent:
Možda je fusheraj ali život kaže preživljavaju naj snalažljiviji,molim da pogledate filmić koji sam postavio.Jedan od ciljeva nas koji radimo neke stvari vezane za tehniku je i edukacija i preparacija za dane kada će stvari biti puno kompliciranije za preživljavanje. :brave:
! Private video

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju