Vodeci se za pravilnikom kojeg je napisao Eladio a koji izgleda ovako:
Predao sam po drugi puta danas oglas u podforumu prodaja dijelova. Opis onoga sto prodajem je napravljen bas po tockama 1-4 uz par recenica o svakoj od navecene cetiri stavke. Uz oglas je stavljena slika i kontakt telefoni.
Prvi oglas mi je zbrisan bez ikakvog upozorenja a nakon sto sam u drugom oglasu napisao da molim moderatore da mi "ukazu" na neispravnost oglasa kako to pise Eladio u svom naputku, dobio sam samo generiranu opomenu koja izgleda ovako:
I sad zanima me sljedece. Ako je u interesu foruma da se oglasi predaju iskljucivo prema vec unaprijed napravljenoj sabloni koju je slozio Eladio, ako sam ja po toj sabloni predao oglas, isti oglas mi je izbrisan dva puta.
Zasto mi ni jednom od dva puta nije receno STO sam krivo napisao i KOJA stavka u mom oglasu nije zadovoljavala jer Eladio lijepo pise da ukoliko samo JEDNA od 4 stavke nije zadovoljena oglas ce se smatrati poluispravnim. Ja sam SVE 4 stavke napisao tocno prema njegovim uputama.
Da bi na kraju objasnjenje bilo "duplanje oglasa". Pa naravno da sam ga predao drugi put kad mi nije nakon prvog a niti drugog puta objasnjeno sto nije ispravno. Na osnovu ovakvog objasnjenja mogu predati i treci duplani oglas napravljen po istoj ( citaj: ispravnog ) sabloni ali cu dobiti ban i obrisan oglas. Jesam na crvenoj listi, i u istoj se navodi da su to clanovi s kojima netreba poslovati ali to je tako i onako dobronamjerni savjet a nigdje ( bar do sada ) nije napisano pravilo da oni sa crvene liste nesmiju stavljati oglase. To je onda vec druga prica..
- i ne, ovo boldano i caps lock napisano nije vikanje forumskim rijecnikom nego cisto napisano tako da naglasim na kljucne stvari.