Tehnički kutak > Tuning skutera

Dr.Evo vs Malossi Replica potrošnja!

<< < (22/27) > >>

SixPack:

--- Citat: Drnda - 17 Veljača, 2014, 01:38:35 ---...motorex recimo kazu da je najbolji za lezaje...

--- Kraj citata ---

Tko to kaze? Opet darth?  :toothy12:
Na tim masinama je puno bitnija ispravna gradacija neg ime koje pise (kvaliteta se naravno podrazumijeva)...Sta zaista mislis da je jedan Motorex toliko kvalitetniji od Motula da ti lezaj nece otici radi toga?!  :toothy11:
Sjecam se kad sam jednom u yamahi kupovao ulje, nije bilo ni tog motula ni opcenito te gradacije koja mi je trebala, pa mi je vlasnik uducana htio uvaliti jednu kvalitetnu marku ulja, ali max. gradacije 0-30 (ili tako nesto), i jos me uvjerava ko da sam zadnji debil, kao on to toci u svoju R1 i neka odem pitat ovlastenog servisera da se to toci bez beda u ove motore...hahaa, svasta :klap:

3alfa3:

--- Citat: ivanm - 17 Veljača, 2014, 09:09:59 ---na serijali će svaki lager držati kilometre i kilometre.. nema razloga da se raspadne jer se nit ne vrti a nit je moment motora velik i neće ga razbit.
--- Kraj citata ---

Mozda sam vec zaboravio, al mislim da je frendu (Grof, ak ga se sjecas, sa crnim Runnerom kojeg su poslije raskupusali lopovi u Gajnicama i pokrali pol skutera, sad vozi Z750R) lager na strani variomata proruzio na serijali debelo ispod 10.000km (Gilera Runner, noviji model, mislim da je to bilo 2007 ili tako nesto, uglavnom, skut mladji od godinu dana).
Onda sam ga uputio burazima (Bero) da mu to promijene. Srecom, takav lager je izdrzao voznju do njih i rijeseno bez vece stete, a zvucalo je bas gadno - probao vozit 100 metara i lager se cuo glasnije od spuha  ;D )

Ili je tada vec imao kit?  :icon_scratch: Ne sjecam se vise....

Drnda:
sixpack, ovisno o ulju i kolicini lageri najebu, tj preko faznog se nosi ulje na bregastu, i bolje je imati na max ulje, a drugo.. motorex navodno duze ostaje u lezaju nakon gasenja. barem je tako netko stavio usporedbe sa nekoga testa, nemogu naci gdje sam to vidio tocno...
iako svi ti lc4 drlozi zuje, klapaju, pa ni sam neznas jel sve oke ( 625 kod mene je sa 660 najveci vibrator, pa onda nemozes lako ni zakljuciti ako bas nije glasan, jer na leru sve klapa)  :toothy11:

a za lezaje.. jbg, mi smo narod koji stvari mijenja kad se dogodi havarija.. tko jos osim alfe mijenja klip i karike kad je tvornica rekla.. vjerojatno 1% ljudi... tako da...

3alfa3:

--- Citat: Drnda - 17 Veljača, 2014, 15:46:40 --- tko jos osim alfe mijenja klip i karike kad je tvornica rekla.. vjerojatno 1% ljudi... tako da...

--- Kraj citata ---

Cak ni ja  ;D

Prvi klip u replici promijenio (totalno nepotrebno, kako se pokazalo, a to se tice i karika) na 10.000km. Taj koji sam stavio sa karikama sam vozio narednih 20.000km i prodao skuter, a i tada je skut isao ko prvog dana.

Zazor karika nakon 10.000km je bio isti ko i na novim karikama koje sam stavio

Drnda:
znam to dobro..
mislio sam i na jos jednu stvar.. koliko u tih 10tkm puta pukne svjecica uz celo klipa, koliko explozija je tu, kakve to posljedice ostavlja na iglicaste, klip i to.. zamor materijala..

ruku na srce ni ja ne mjenjam kao sto bi trebalo, ali hocu reci da nemozemo puno stvari govoriti da ne valja ako ne radimo na nacin na koji je tvornica preporucila, jer ipak je tu puno radnih sati testiranja bilo prije nego je pusteno u proizvodnju...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju