Tehnički kutak > Tuning skutera

Dr.Evo vs Malossi Replica potrošnja!

<< < (21/27) > >>

SixPack:
Primjerak cega? Kakvi problemi s radilicom i bregastom, o cemu konkretno pricas? Stari LC4, nova generacija lc4, rfs?

Drnda:
kroz povijest lc4 motora, imali su probleme sa lezajima radilice, pa su to poslije rijesili, pa su imali probleme sto bi prozujali lezaji bregaste (zatvoreni su i predpostavljam da izgube mast iz sebe ili lose ulje koje bas i ne dopire do njih, motorex recimo kazu da je najbolji za lezaje) i na novijim 690 masinama nisam bas vidio da imaju ikakvih problema osim tps-a i pumpi...

otici cemo u off pa cu obrisati poslije, mozes mi i na pm objasniti ovo tvoje...
el mislis na onaj zatvoreni narancasti kod lancanika/remenice? Ajde pitaj ti Dartha nek ti kaze za lezajeve radilice na slabijim i na jacim LC4 masinama na kolko odlaze, i zasto na RFS ne odlaze...hehee, Darth voli uvijek vuci vodu na svoj mlin

ivanm:
osnovno je jedno.
nije isto skuter sa 4 ks koji se vrti na 8500 okr max i ide 75 i nabrijan skuter koji ima 12-13 ks na 12000 okr, a one od 20ks na 15000 okr da i ne spominjem.
na serijali će svaki lager držati kilometre i kilometre.. nema razloga da se raspadne jer se nit ne vrti a nit je moment motora velik i neće ga razbit.
kitanjem skutera sve je bitnije koji je lager u igri.
i ja sam se naslagao serijala sa svakakvim lagerima i nijedan nije proružio.

tak da sve te priče iskusnih mehaničara ostaju u teoriji jer ako se radi o serijskoj 50-ki, svaki će lager držat minimalno 20-30000km ako nema tvorničku grešku ili nije neispravno monitran.

Drnda:
veliku vecinu lagera ubije pogresno montiranje, tj napregnutost, otpor...
mora se ici bez nabijanja ili ikakvog nacina prisilnog montiranja, takodjer, lezaji se nebi trebali upresavati na nacin da se steze blok sa sarafima, i klipnjaca mora odmah past lagano dole na blok , naravno i vrtjeti se bez otpora...
nije bezveze da se na turpijama toci veci postotak ulja i kvalitetnije, jer bolje se razmazuje i ostaje u lezaju, kao i na vecoj temperaturi izgara

SixPack:

--- Citat: ivanm - 17 Veljača, 2014, 09:09:59 ---osnovno je jedno.
nije isto skuter sa 4 ks koji se vrti na 8500 okr max i ide 75 i nabrijan skuter koji ima 12-13 ks na 12000 okr, a one od 20ks na 15000 okr da i ne spominjem.

--- Kraj citata ---

Tocno tako  :icon_thumright:
Na nekim jacim sportivo cvajama (ne skuteri,al isti vrag) dizanjem snage ostrijim timingom cilindra, odnosno povecanjem okretaja, pa masina izvlaci max snagu na 1000-1500 okretaja vise, prvo na sta ce se to odrazti ce biti lezajevi, i to drasticno, a rijec je o "samo" npr 1500 okr. vise :toothy11:
Skuteri 50-70cc trpe puno vise te okretaje posto su u igri puno manje mase u igri :headbang:

@drnda: nemam ama bas nikakvog pojma o drugoj generaciji LC4 (07.+) masina... Provrt i hod su ostali na 654, snaga je skocila, glava je drukcija i cini mi se od magnezija (ili tako nesto), cilindar je skroz drukciji a i vjerojatno radilica, te komplet cijela masina...Da li su rotacione mase drasticno smanjene, kakvi su lezajevi i podmazivanje u odnosu na staru generaciju nemam blagog pojma... Problem je u tome sta je SM groznica odavno prosla, nekad je bilo cijelo stado tih motora, a danas (i to u gradu koji ih je nekad imao najvise po glavi) iskreno jedva da i vidim kojeg novog lc4 (sma,vojvodu...), vecinom su po cesti (i sumi  :icon_biggrin: ) exc modeli, tako da je tesko govoriti o pouzdanosti, ali budem jednom bas pitao ovlastenog serv. sta on kaze za ove nove,njegova iskustva, ali ni to nije pokazatelj, kad si nekad imao u optjecaju 50+ drloga, a danas ak ih ima 10ak u regiji je dobro, plus sta su to ipak jos novi motori... :dontknow:
Geometrija na radilici je ostala ista, sile su sada jos i vece, lezajevi vjerojatno "na isti kalup", ostaje jedino pitanje jel su smanjene rotacione mase i kolko je promijenjen sustav podmazivanja  :dontknow:
Znam za neke sm i dukce kojima su lezajevi otisli do 10k, al se ne sjecam jel su prije ili post 2007.  :dontknow:
Ja recimo nemam original dole, neg skf istih dimenzija, i za sada sve sljaka...ali se osjeti drukcija zracnost u odnosu na original koji ima vecu  :icon_thumright:
Ipak je to KatastrofalnoTerenskoMotorče  :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju