A puno je nelogičnosti u ovoj državi. Npr. cijeli Split gdje gravitira cca. pola miljuna ljudi (drugi najveći KBC u državi) ima 2 MR uređaja od čega je uvijek 1 u kvaru i onda kad se ideš naručiti za MR lista čekanja je pola godine, godinu dana... a cijena tog MR uređaja je 2-3 milijuna kuna. Pa da mi sad neko kaže da je nemoguće da se jedne godine izdvoji 10-15 milja i kupi 5 MR uređaja i miran si sljedećih 20 godina. Al jbg. kad bi KBC imao 5 MR uređaja, privatnici bi propali.
Ista stvar s ovim humanitarnim akcijama za onkologiju, za dječju kirurgiju... ima 20 godina se prikupljaju novci za sređivanje bolnica i odjeljenja. Pa da se ne može u nekoliko godina to sve izgraditi i srediti pa si miran sljedećih ohoho. Ali ne, svake godine se krpa ko i naše ceste, krpa na zakrpu. Ali nisu glupi ljudi u ministarstvu i čija je to već dužnost, vide i oni to sve, ali im odgovara ovako stanje, stanje nereda.
A za to dijete, ne bi rekao da su doktori krivi. Naši doktori su odlični s obzirom na uvjete u kojima rade, al jbg. realno gledajući ne možemo se mi mjeriti sa Munchenom, SAD-om i sličnim. Ni po pitanju stručnosti, ni po pitanju tehnologije, to je naša realnost. Tribate shvatit da su doktori obični ljudi ko i automehaničari i građevinari i šta ja znam, jednom ćete naletiti na odličnog, drugi put na najgoreg... nisu ni doktori bezgrešna božanstva
P.s. e da. To mi je najjače, više danas ne možeš ići u bolnicu, a da "ne znaš nekoga šta tamo radi", makar pomoćnu čistačicu ili portira. To je sramota. Da ne možeš doći i reć "boli me" i da te oni zakrpaju. Sve je uvijek nešto na preporuku "radi mi od šogora rodica pa njenog bratića sestrična kao kuharica pa će te ona preporučit". Barem je u Splitu tako.