Ahh, bio na bolovanju od 15.12.2020. do 19.01.2021. i tek sad od 08.02.2021. krenuo na terapije al bas i nevidim nekog pomaka, mislim da od svega toga nebu nis. Moram sacekat jos koji mjesec da vidim jel se budu zivci sami spojili, ak ne probat se narucit na Rebro na operaciju da ih spoje kaj su trebali odma isti dan kad sam doso. Na prvoj kontroli nakon 2 dana od nesrece mi pedercina kaze zaboravi na prst nece ti se osjecaj vratit sam od sebe kao mogu se zivci i naknadno spajat sad bi te ja poslo u salu to je 20min posla al nema svrhe jer to nije tanki rez nozem nego cirkularom to je sve rastegano bla bla, j**** im mater ljenu u pic*u nista im se neda radit, sve je nebitno samo je korona Br: 1
I to je sve peder reko na temelju papira opce nije ni pogledo ranu ni nista. Na drugoj kontroli neki drugi lik kaze da se to naknadno spojit naruci se rjesit cemo kao vratit ce se prst u normalu bice sve kao prije... Neznam ni sam, za sad je neupotrebljiv i drven, nema osjecaja nema cirkulacije i neda se uopce savijat kolko se meso u njemu skamenilo
Nažalost, ali kako i svi pišemo, stvarno nam je zdrastvo u banani, čast izuzecima naravno.
U obitelji imamo dječaka koji se od rođenja bori sa nogama i hodom, jednostavno hoda na prstima, a time mu se skraćuju tetive, odlaze kukovi i kralježnica strada. Prošla se cijela Hrvatska, nema gdje se nije bilo, nitko ne zna dati točnu dijagnozu. Od javnih do privatnih klinika, testova, bolnica evo i dan danas naša zemlja (21 stoljeće) nije dala dijagnozu za maloga u čemu je problem i kojim putem krenuti. Ortopedi svi imaju istu priču, mali dobi ortozu na 6 mjeseci, 5 mjeseci je na servisu, a ostatak mu pada s noge
E sad, kako već nema načina, naručili su se u jednu privatnu kliniku u München (Njem) i dogovorili pregled koji košta 500E. Imali termin u 13h gore, u 13 su primljeni u ordinaciju s poklonima i slatkišima za maloga, a čim ga je doktor vidio kako hoda dao je dijagnozu, znači u roku 15 sekundi. Obavili su pretrage koje su trajale do 15h, prošao magnetsku i sve ostalo u tom roku, garantiraju da je ovo blagi slučaj kakve imaju. Dali su rok od 6 mjeseci da će mali hodati kako treba, u protivnom vraćaju novce. Cijena troškova i svega, 200tkn.
Nema druge mora se to napraviti, ali zar nitko u RH to ne može vidjeti i riješiti? Svi ruke peru, makivaju se, HZZO ne želi sudjelovati u tome jer to se sve može u RH, pa kako se može kad već 5 godina mali trpi bolove?, njima se fućka. Što je najgore, nitko ne želi napisati da mali ima blagi oblik cerebralne paralize, jer bi možda roditelji s tim stekli neka prava i prava na naknadu. Show i žalost uglavnom..