RAM-a što više ofkors. Šta se tiče memorije rađe ssd nego hdd (iako je ssd skuplji, ali je bolji). Grafička sa šta više MB ofkors. Nemoj da te kod procesora zavara brzina, po meni je tu najbitnija stvar ona memorija u njemu (keš ili kako se već zove), šta više te memorije procesor će bit brži jer će manje pristupat memoriji. Intel je malo skuplji od AMD-a zbog imena i to je to. U napajanja se ne razumim. Toliko koliko se ja razumim.
A nemoj ti osobno ništa slagat. Odi u dućan i reci da ti složi konfu za do 3t kn. Ovisno ćemu će ti računalo služit znaš koje ti komponente trebaju malo bolje, a koje ne. On će ti izlistat 2-3 ponude i skupi sve ponude i uzmi nešto.
Pogledaj na njuškalu jer imaju nekakve trgovine tamo sa dosta jeftinijim cijenama. Iako je i njuškalo postao dvosjekli mač
a reci ti meni na sta ce on recimo iskoristit 8gb rama? I zasto gledati gb u grafickoj? Nedavno sam prodao grafu 8600 1gb za 300kn a obicna 3850 jaca 200% od nje. I nemoze samo staviti ssd.. Na ssd ti se stavljaju win i stvari koje zelis brze pokrenuti. A ne zatrpavati ssd sa svim i svacim.Ako se to uradi disk uspori i imas k od ovce
evo ovo se prodavalo za 2000kn
1. Intel Core i3 3220,3.3GHz,Ivy Bridge,22nm tehnologija,3MB cache,2Cores 4Threads,max. TDP 55W,sa tvorničkim hladnjakom,NOVO!
2. ASUS P8B75-V,matična ploča 1155,Intel B75 chipset,4xDDR3,max,32GB,DirectX11,integrirana grafička sa 1696MB,2xPCI-Express x16,SATA6GB/sec.+SATA3.0GB/sec.,USB3.0,NOVO
3. 8GB DDR3 Kingstone HYPER X (2x4GB),NOVO!
4. 500GB Western Digital Hard Disc,WD500AACS,NOVO,garancija!
5. ATI HD4670,1GB,DDR3,odlična grafička,mali potrošač,hladna u radu a još uvijek pokreće sve igrice.
6. Seasonic S12 II,Bronze,Extra kvalitetno napajanje 380W,80PLUS,NOVO!
7. DVD-RW Samsung,SATA,NOVO!
8. LOGIC A-30 kućište,NOVO,midi-tower,crno izvana i iznutra,prednji USB i audio ulazi!
trebalo bi malo trazit po netu ali njuskalo je preskup