ovo mi je prvi put da otvaram temu i nadam se da ce te imati razumijevanja..
Imam keeway fact 100 i prije 3 mjeseca sam mjenao cilindar,klip i karike,majstor kad je to zamjenio skinuo mi je karburator, ocistio i naravno dirao oko onih sarafa,sutradam se patio kad je sastavljao karburator jer se dihtung pocijepao najvjerovatnije u dodiru sa benzinom,ali on je nesto stavio pa je kao bilo uredu,onda smo stelovani karburator i vratili smo u normalu mogao sam ici 70km/h a potrosnja mi je bila 4l 100km..proslo je od toga 2 mjeseca i nakon 10 min voznje motor je samo izgubio snagu i stao,pokusavao sam upaliti ali nije htijelo ni na kurblu ni na dugme,odvukao sam majstoru on je ponovo otvorio kaburator i propuhao,i rekao mi kao da je negdje zrak povukao,uspjeli smo ponovo da ga upalimo ali vise nikad nisam uspio karburator nastelovati i nisam mogao vise od 30km/h,2 mastora su pokusavala,e sad jeli moguce da je zalijepio i kako to mogu provjeriti a da ne otvaram cilindar i klip,i dali je sazrio da mjenjam karburator,nisu mi problem pare,mogu kupiti karburator nov..izvinite na ovako velikom postu,nadam se da ce te mi pomoci..puno pozz !