ta radilica koja nema zubi je deblja nego ova sa zubima,za pia konkretno 14.8 spram 16mm u promjeru... (neznam za minu)
e sad,uz to kaj je deblja,ima manji skok u dimenzijama sa dosjeda od ležaja na dio di ide kalota što znači i manje zarezno djelovanje...ugl,zbog te geometrijske karakteristike i zbog većeg promjera trebala bi biti dosta čvršća od konvencionalne radilice sa zupcima...
inače vole pucat radilice kod variomata, to je većinom zbog tog zareznog djelovanja (nagli tok skretanja silnica)
dalje,nisam siguran dal se ta kalota uprta u konus ili je dosta dovoljno velika sila koju variomat napravi da pritisne kalotu i postigne takvo trenje da se kalota nemože okretat,tj da prenosi snagu s radilice na variomat...ako me shvaćaš
kod obične radilice sa zupcima djelomično zupci prenose snagu (i to samo na početku dok je trenje između kalote i radilice malo),a posle mislim da ne igraju neku ulogu u prijenosu snage (na većim okretajima)...
kaj se kalote tiče,mislim da nju možeš posebno nabaviti,također i bolcnu,samo treba pogledati u polini katalog