Evo, da i ja nešto kažem za dnevnik...moj predlog:
-predmet koji se prodaje, što detaljnije opisati, sa obaveznom slikom dotičnog predmeta(ne sa neta);
-ne puštati oglas bez odobrenja admina ili moderatora da je sve po protokolu(cenzura);
-zaključati oglas (zbog spama);
-ukoliko dođe do nesporazuma izmeđi prodavca i kupca, krivcu zabraniti pisanje na forumu, dok ne reši problem...kad ga reši, sve mu se otključava, ali ima trajni munis, koji svi vide...
Šališ se jel?
Kao prvo ko će te sve oglase odobravat?
I onda ja odobrim oglas i bude prevare iz tog oglasa, pa ja ispadnem kriv.
Koda imamo radare za prevarante.
Drugo, nema potrebe za zaključavanjem, zna se da se nesmije pisat po oglasima, ko piše, bude upozoren.
Treće, onaj koji zajebe nekog svjesno, nije mu niti bitno pisanje po forumu, pa uostalom napravi novi accaunt i onda opet nekoga zajebe.
Stvaraju se drame oko pravila i neznam čega, ona su jasna i to je to.
Slika nije obavezna, prodavač ako će htjet prodat nešto će poslikat, ako neće nemora, ideš dalje.
Meni dosta puta od nekih članova niti netreba slika, jer imam povjerenja u njih, a one u koje nemam povjerenja, more mi poslat sliku tog dijela u rukama elvisa prislija pa opet nebudem uzel od njega.
Zna se kaj se traži u oglasu, pravilan naslov, cijena i detaljan opis proizvoda.
Naravno bilo bi dobro kad bi svatko popunio svoj profil kak se spada ili barem u oglasu napisao lokaciju, pa da se vidi s nekim članom ko je iz istog mjesta da mu on to uzme pa pošalje(netko s kim ste si dobri i imate više povjerenja u njega).
Ali đabe vam i to, kad imate tamo u onoj temi 20-tak članova koji vam mogu napraviti takvu uslugu(i ja među njima), pa me nije zatražena niti jedna usluga.
Što se tiče ocjena dali bi bile u postotku, možda je ok, ali svejedno klikćeš na linkove oglasa i komentara od ocjena koje je član dobil, pa vidiš detaljno kak je posloval s kim.
Mislim da je to samo stvar estetike.
A da se makne tržnica, prevara bi ostalo, a dosta članova bi nestalo, tak da ne vidim korist toga.