Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Poziv od carine  (Posjeta: 8320 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Jump33r

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Poziv od carine
« : 14 Studeni, 2013, 14:18:59 »
Danas mi je stiga poziv od carine na kojem piše da prijavim vrijednost paketa. Pa ovako stoji u pozivu:

Za provedbu carinskog postupka trebate dostavitit u roku od osam dana sljedeci dokument:

* odgovarajucu dokaz o vrijednosti rove, npr. racun, potrvrdu o placanju, internetsku narudzbu i ispis on-line kupnje s mogucnoscu tocne identifikacije kupljene robe ili

* Izjavu o vrijenosti robe( samo u slučaju za nekomercijalne posiljke koje fizičke osobe besplatno salju fizickim osobama)

Izjavljujem da vrijednost robe koja je predmet ovog poziva iznosi ___________ kn.

U pitanju su patike i u vecini slucajeva kad ih kupujem naglasim da se stavi da je paget gift te se patike salju bez kutije. (što je i ovdje slučaj)
Sad jel ja mogu ic ovdje sa ovom drugom opcijom i da napišem da je vrijednost pošiljke npr. 200kn ? jel onda ta vrijednost konačna ili šta,.. kako ce oni to provjerit?

Offline ivano_007

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
Odg: Poziv od carine
« Odgovori #1 : 14 Studeni, 2013, 15:18:28 »
Odeš na stranicu s koje si naručio. Uđeš u svoj profil i u narudžbe i spremiš u pdf tu narudžbu i pošalješ. Ne zaboravi PCP broj navest u mailu.

A za ovu drugu opciju da sam popuniš iznos neznam. Vjerovatno ako uneseš premalu vrijednost će ti poslat patike na špediciju i sami utvrdit vrijednost robe.

I budi strpljiv dok budu carinili. Evo meni danas već 20-ti dan na carini mobitel :sad3:
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline Jump33r

• maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #2 : 14 Studeni, 2013, 15:44:56 »
Odeš na stranicu s koje si naručio. Uđeš u svoj profil i u narudžbe i spremiš u pdf tu narudžbu i pošalješ. Ne zaboravi PCP broj navest u mailu.

A za ovu drugu opciju da sam popuniš iznos neznam. Vjerovatno ako uneseš premalu vrijednost će ti poslat patike na špediciju i sami utvrdit vrijednost robe.

I budi strpljiv dok budu carinili. Evo meni danas već 20-ti dan na carini mobitel :sad3:

Kužin to ali onda bi se vidila stvarna vrijednost, a to ne zelimo.  ;D (a i na paketu piše gift)
Zanima me iskljucivo ova druga opcija. Ako oni mogu utvrdit vrijednost robe sta to odma nisu napravili, nego mene zajebavaju?
« Zadnja izmjena: 14 Studeni, 2013, 15:46:28 Jump33r »

Offline ivano_007

• maxi forumaš
« Odgovori #3 : 14 Studeni, 2013, 15:46:58 »
Testiraju te da vide jesi li pošten :icon_biggrin:

Upiši "pdf editor" u google. Dalje sve znaš :redface:
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline Jump33r

• maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #4 : 14 Studeni, 2013, 15:51:48 »
Testiraju te da vide jesi li pošten :icon_biggrin:

Upiši "pdf editor" u google. Dalje sve znaš :redface:

jesan, pošten san ka i oni !  ;D

a znan da se uvik moze nešto izbrljat u narudbi ali šta ako budale idu provjeravat sa prodavačen. Onda san tek u pi*dariji.

još bi me optužili za zamračivanje milijunskih iznosa i stavili u ćeliju kraj Vidoševića.
« Zadnja izmjena: 14 Studeni, 2013, 15:55:39 Jump33r »

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #5 : 14 Studeni, 2013, 16:12:25 »
nemoj se zajebavat sa cijenom,
nisu oni od jucer, znaju oni koristiti net i naci to što si kupio, pa ako treba i negdje skuplje pa te oderu i više nego što treba  :redface:

gift više ni u vrtiću ne prolazi  :binkybaby: :binkybaby:
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline Jump33r

• maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #6 : 14 Studeni, 2013, 16:26:46 »
nisu oni od jucer, znaju oni koristiti net i naci to što si kupio, pa ako treba i negdje skuplje pa te oderu i više nego što treba  :redface:

pa baš i zato mi nije jasno šta pokušavaju?

a znan i sam da gift ne prolazi ali lipše je vidit. Bar su mi patike uvik prolazile a sad na zadnja 3 para na sva tri pukli carinu,.. al ovaj poziv mi nikad nije doša. pohlepni su postali  :icon_biggrin:

Offline balicdim

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • master of transakšn
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: KTM
  • Moja Kaciga: Nolan N43Air
  • MojSpuh: naTURal
« Odgovori #7 : 20 Studeni, 2013, 08:33:07 »

pa baš i zato mi nije jasno šta pokušavaju?

a znan i sam da gift ne prolazi ali lipše je vidit. Bar su mi patike uvik prolazile a sad na zadnja 3 para na sva tri pukli carinu,.. al ovaj poziv mi nikad nije doša. pohlepni su postali  :icon_biggrin:

opet je tu pojam porez i carina koje svi definiraju kao carina jer se njima plaća

sad neznam vrijednost robe, ali realno gledano, pošalji ima u pdf-u ili fax-om ono što traže i amen
platit ćeš 25% više na vrijednost robe ako je preko 160kn
pored toga na obuću je carina 10% vrijednosti robe
što bi u konačnom izračunu ispalo vrijednot robe + (25% +10%) = tvoja davanja državi (onoga u zagradi)

i btw. imaš sreće ako na navedenom proizvodu nema nenavedenog branda jer ako je brandirano ide postupak koji nije baš drag

iako neznam čemu više ovakvih tema (bez uvrede) jer postoji tema u kojoj se može gotovo sve naći (ok možda ne sve ali 85-90% sigurno)

http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,89921.0.html

Citat:
P: Koliko carine ću platiti?
O: Obračun carinskog duga je malo kompliciraniji nego je bio do ulaska u EU. Ako je vrijednost pošiljke veća od 150 eura, carinski dug (carina + PDV) se obračunava na ukupnu vrijednost pošiljke (vrijednost robe + dostava). Ako je vrijednost pošiljke do 150 eura, onda se ne plaća carina (ako je carinska stopa veća od 0%), nego samo PDV.

Stopa carine ovisi o vrsti robe - za neke proizvode je 0% (tipično kompjutersku i drugu elektroničku opremu), za neke 10, 12%. Tablica se nalazi ovdje: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18

Kako izračunati postotak od nečeg? 10% je 0,1 nečeg, 25 % je 0,25 nečeg. Znači, 25% od nečeg je nešto * 0,25.

Primjer računanja carinskog duga za paket vrijednosti 200 kuna koji je poslala pravna osoba (tvrtka) - neki sat košta 200 kuna, a dostava je 50 kuna. Ima li carine? Nema, jer je vrijednost manja od 150 eura. Ima li PDV-a? Ima, zato jer je paket slala pravna osoba, a paket je vrijednosti veće od 160 kuna, tj. 22 eura (isti bi slučaj bio da je paket poslala privatna osoba, a da je paket vrijednosti veće od 300 kuna).

Iznos PDV-a je (200+50) * 0,25 = 62,5 kune. Dakle, za sat koji s dostavom košta 250 kuna koji vam je poslala pravna osoba trebate platiti 62,5 kune PDV-a. Plus poziv za carinjenje od 9,5 kuna (po novome naplaćuje se kad podižete paket) koji vam stigne na kućnu adresu nakon što roba završi na carini, plus 9 kuna za troškove carinjenja po paketu + možebitno nekoliko kuna naknade pošti za plaćanje uplatnicom.

###

Da sat košta više od 150 eura, onda bi carina bila 5%, a iznos carine biste dobili vrijednost paketa pomnožite s postotkom carine, u ovom slučaju 5% iliti 0,05; ujedno, PDV bi se tada obračunavao na ukupnu vrijednost paketa + carinu, znači konačna formula bi bila carinski dug = ukupna vrijednost paketa * (1+0,05) * 0,25. Ako ne razumijete ovu formulu, ponovno upišite srednju školu (ili zadnje razrede osnovne škole).

Što ako je carinska stopa 0%? Valjda ste dovoljno inteligentni da znate broj pomnožiti s nulom, zar ne? To dakle onda u praksi znači da na ukupni iznos paketa plaćate samo PDV (plus poziv za carinjenje i troškove carinjenja, znači još plus nekih dvadesetak kuna).

Offline Jump33r

• maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #8 : 21 Studeni, 2013, 11:50:56 »
pdv ili carina isti mi je,.. ka sta si reka, placan njima pa mi je sve carina

a sama tema se odnosila iskljucivo na ovaj poziv tj. ovu 2 stavku poziva,..

morat cu se pribacit na njuškalo  ::)

Offline balicdim

• maxi forumaš
  • master of transakšn
« Odgovori #9 : 21 Studeni, 2013, 11:57:32 »
jednostavno uz izjavu na kojoj ćeš napisat pravu vrijednost pošalji ili u pdf-u račun sa paypal-a i mirna bosna
razdužiš se kod njih i riješio si stvar

Offline Jump33r

• maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #10 : 21 Studeni, 2013, 12:58:42 »
jednostavno uz izjavu na kojoj ćeš napisat pravu vrijednost pošalji ili u pdf-u račun sa paypal-a i mirna bosna
razdužiš se kod njih i riješio si stvar

znaci svejedno triban poslat račun?

Offline balicdim

• maxi forumaš
  • master of transakšn
« Odgovori #11 : 21 Studeni, 2013, 14:03:23 »
pošalji za svaki slučaj da nebi oni odredili cijenu ako im tvoja ne "sjedne"

Offline Jump33r

• maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #12 : 21 Studeni, 2013, 16:13:18 »
pošalji za svaki slučaj da nebi oni odredili cijenu ako im tvoja ne "sjedne"

jebiga kasno je sad, jedno na papiru a drugo na računu  ;D

Offline Jump33r

• maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #13 : 07 Prosinac, 2013, 00:45:31 »
evo konacno je rješeno, na kraju san platija dodatnih 230kn po ko zna kojoj računici  ::)

al jedna druga stvar me muci vec dugo, a to je ovih 50kn poštarine od carine do moje kucne adrese? Naime dobija san objašnjenje da ja plaćan shipping pošiljke do hrvatske(tocnije do CARINE, zamisli?) i da se posebno naplaćuje od carine do moje kucne adrese? Iako ja ne vidim da na paketu pod adresa piše HRVATSKA POŠTA, CARINSKI URED ZAGREB nego uredno pište moja kucna adresa. I zasto se ta usluga placa samo kad gamad nešto ocarini a kad se ne carini onda nema dodatnih troškova?

jel ima zna netko nešto vise o tome ? di je onaj poštar reponja?  ;D

Offline ivano_007

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 07 Prosinac, 2013, 00:52:54 »
Ja isto ima 20 dana platio 232 kuna poštaru iako je sama carina bila 208 kuna dakle ja sam platio 24 kune "viška". Tebe je duplo oderalo. :confused5:

Al ozbiljno nebi ti smilo doć 50 kuna. To dođe uglavnom 20-30-ak kuna više.

Offline Jump33r

• maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #15 : 09 Prosinac, 2013, 18:44:04 »
Ja isto ima 20 dana platio 232 kuna poštaru iako je sama carina bila 208 kuna dakle ja sam platio 24 kune "viška". Tebe je duplo oderalo. :confused5:

Al ozbiljno nebi ti smilo doć 50 kuna. To dođe uglavnom 20-30-ak kuna više.

a i prošli put mi je bilo 50kn

ma smeća lopovska

Offline svbeljan

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Kastav
« Odgovori #16 : 09 Prosinac, 2013, 19:27:13 »
do 22€ vrijednosti nema nikakvih dodatnih troškova.
od 22-150€ se obračunava samo pdv, a na sve iznose preko ide carina po odgovarajućoj tablici i onda na zbrojenu vrijednost pošiljke i carine ide pdv.

Offline Jump33r

• maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #17 : 10 Prosinac, 2013, 19:53:11 »
ahaa

sad mi je jasno