Tehnički kutak > Tuning skutera
Piaggio NRG DD par pitanja
coky:
ja mislim da je to normalno.
3alfa3:
--- Citat: efz - 09 Kolovoz, 2008, 21:37:24 ---Bok
Opet jedno pitanje,nakon vožnje ostavim skuter nekih pola sata do sat i onda prilikom paljenja moram obavezno dat gas kad ga palim i neko vrijeme ( 1-2 minute ) moram drzat gas jer inače trokira i ugasi se,nakon toga počne normalno radit,na displeju vidim da se nije skroz ni ohladio ima 2 crtice,kad ga u jutro palim dok je skroz hladan dam samo malo gas kod paljenja i dalje nemam tih problema,jel to normalno ili neko zna u čemu je stvar?
--- Kraj citata ---
Možda se čok "pravi pametan" pa se aktivira prilikom paljenja iako za to nema potrebe (jer je mašina dovoljno topla da pali i bez čoka). Ako će se to pojavljivat i kad bude vani hladnije, onda bi trebalo stvar malo detaljnije ispitat... Do onda, skuter koji nije potpuno hladan pali sa malo gasa,
coky:
--- Citat: 3alfa3 - 10 Kolovoz, 2008, 02:28:51 ---
--- Citat: efz - 09 Kolovoz, 2008, 21:37:24 ---Bok
Opet jedno pitanje,nakon vožnje ostavim skuter nekih pola sata do sat i onda prilikom paljenja moram obavezno dat gas kad ga palim i neko vrijeme ( 1-2 minute ) moram drzat gas jer inače trokira i ugasi se,nakon toga počne normalno radit,na displeju vidim da se nije skroz ni ohladio ima 2 crtice,kad ga u jutro palim dok je skroz hladan dam samo malo gas kod paljenja i dalje nemam tih problema,jel to normalno ili neko zna u čemu je stvar?
--- Kraj citata ---
Možda se čok "pravi pametan" pa se aktivira prilikom paljenja iako za to nema potrebe (jer je mašina dovoljno topla da pali i bez čoka). Ako će se to pojavljivat i kad bude vani hladnije, onda bi trebalo stvar malo detaljnije ispitat... Do onda, skuter koji nije potpuno hladan pali sa malo gasa,
--- Kraj citata ---
e tocno to. kad je motor malo zagrijan, a cok mu daje jos goriva onda se presaugava pa pocne tako trokirat malo ili se pocne gasit, ako ne drzis malo gasa.
efz:
Znaci nemoram zbog tog na servis,jer mi se to nije događalo do prekjučer dok mi nisu skinuli blokadu,već je bilo obrnuto trokirao je i gasio se ujutro nakon prvog paljenja?
I sad sam skužio još jednu stvar,da kad prvi put krenem nekak par sekundi malo zabruji i ko da nemože povuć,i onda to prestane vrlo brzo i vuće ok,znači to se počelo dešavat nakon skidanja blokade.
efz:
Upalim navečer skuter potpuno hladan,dam malo gas kod paljenja i sve ok,kazaljka okretaja oko 2000,i pustim ga da radi na mjestu par minuta i kad se malo zgrijao spuste se okretaji oko 1000,počne trokirat i ugasi se,upalim ga opet i opet se gasi i tak par puta dok se nisam malo provozao i onda sve ok,vozim se neko vrijeme sjednem na cugu pol sata upalim i opet trokira i gasi se,dok je full vruč ili hladan je ok a ovo između zeza
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju