Pozdrav momčine, razmišljam si naručiti sljedeći mobitel
http://www.fastcardtech.com/Jiayu-G3TNaprijed izgleda dosta slično htc-u one, pa me zanima hoće me zajebavat na carini zbog toga, da ne bude plagijat i još gluposti.
Poslao sam poruku njima na carinu i evo njihovog odgovora, po kojem bi se valjda htc-u morao obratit s upitom je li krši njihova prava
Krivotvoreni proizvodi u poštanskom prometu
Zaštita prava intelektualnog vlasništva jedna je od zadaća carinskih vlasti pri nadzoru robe kod uvoza. Provodi se za robne marke, modele, patente, autorska i druga prava za koje je u Republici Hrvatskoj ili u drugoj državi članici Europske unije podnesen zahtjev za zaštitu prava intelektualnog vlasništva. U slučaju sumnje da roba koja se uvozi povređuje prava intelektualnog vlasništva, carinske vlasti robu privremeno zadržavaju i o tome obavještavaju primatelja robe, kao i vlasnika prava intelektualnog vlasništva. Ukoliko se u daljnjem postupanju utvrdi da je došlo do povrede prava, provodi se oduzimanje i uništenje takve krivotvorene robe.
Vezano za utvrđivanje da li je određena roba krivotvorena ili nije napominjemo kako je uloga carinske službe posrednička (a ne arbitrarna), stoga Vas upućujemo da se za daljnje informacije obratite nositelju prava na intelektualno vlasništvo.