Evo ovako krenut ću s problemima ,pa šta sam uspio riješit.Inače vozi se NRG mc3 2000 god.pred sam tehnički riknula mi svjetla to jest prekidač za svjetla-to sam riješio da sam odspoio žice na prekidaču i zbriko ih te zaštitio izolirkom uglavnom paljenjem motora rade svjetla.Otišao mi bendix-to sam promjenio i sve ok.Na skut. sam stavio TT role nove s njim ,novi remen i tak motor je išao 80 ns sat mjereno sa corsom,meganom i shivericom na njegovom satu piše 90 a naravno laže,sa takvim stapom je motor prošao jedno 2000 kilometara,e sad dok sam popravljao svjetla uspio sam strgat kiloetar sat tak da ne vidim kak sad ide.Ovdje je glavni problem pred tjedan dana sam na obilaznici prestigao nekog starog Yuga i najednom muuu pad brzine zvuk kao da idem u brijeg a na obrtaljki 7,5 tisučća umjesto uobičajenih 8,5 tisuća obrtaja velim ne vidim koliko idem ali osjetno slabije oko 70 kmh pod punim gasom,sam start nije loš nego kad treba povuć na 50-60 on napravi muuuu i tak velim kao da idem u brijeg.Možda je problem jer za sam tehnički pregled mi je kolega na variomat stavio neki prsten koji je toliko zagušio skut da je išao na tehničkom 37 kmh da ga je striček džao 2 min na punom gasu da pređe tu brzinu i jedva me pustio.E sad tak sam se vozio do doma i drugo jutro na posao znači nekih10-15 kilometara cca-pri takvom radu motor se vrtio do 13 tisuća obrtaja ubiti klao sam ga ,jesam pazio ali se znalo omaknut na 13 tkm.poslije tehničkog je radio još tjedan dana ok i onda mi se ono na obilaznici desilo.
Pokušao sam sam rješiti neke stvari-očistio sam filter,promjenio svječicu i tu se desio još jedan čudan problem,kad sam kupio skut pred 3 mj.on je imao NGK japanku svječicu stavljanjem gore navedenog setupa sa odmah stavio championku;kad sam očistio filter išao sam mjenjat svječicu pošto nisam pri ruci imao novu stavio sam staru NGK i motor je išao mrvu bolje ali čim je navišim okretajima bio(nije razvijao do 8 tisuća) žmigavci su blicali kao ludi u sekundi 20 puta blicne ,dok je radio na leru blica normalno.Dođem doma zovem kolegu koji je završio za autoelektričara(ali to nije radio već 5-6 god)veli on do mase ti je-ja stavim staru championku nakon što sam je očistio i žmigavci rade normlano,kupio novu championku jednako vuče žmigavci normalno rade.(neki vele do toplionske vrijednosti ti je to što je tak blicalo).
Dakle da rezimiram,nema nikakvih problema osim što skut. više ne ide kak je išao to jest ne vrti do toliko obrtaja,šta da slažem jel možda karb. u pitanju??? ili nešto deseto jer većinu sam slažem a ovo mi je prvi skut tak da pol tog neznam,volio bi kad bi me usmjerili na problem a ne da tjedan dana izgubim sa šarafanjem.Hvala unaprijed.