i mercedes w123 je imao sva 4 diska prije 35 godina, a vjerojatno su i stariji modeli imali Tako da u to netreba uopće ulaziti
Davne 1961. su uvedena sva 4 diska u MB 220SE...
Vidim da nisam jedini na mb forumu, vec si postavio pitanje...
alfa nema sigurno skuplje odrzavanje od mercedesa..btw. na mercedesima su do 2002 godine limarije odlazile svake godine poslje zime farbanje..al nea veze svako ima svoj ukus
Bolje limarija, nego mašina. A i tu izjavu možeš okačit mačku o rep, sve ovisi o održavanju auta... Imam trenutno A klasu iz 2001, istina je - nema apsolutno nikakve zaštite osim šta je podnica pokrivena kompletna plastikom, ali auto nije nigdje trul ni hrđav...al dobro, isto ovisi i o održavanju... ima tek 100t.... Problema sa hrđom je bilo na w210 (1995-2002)
Al dobro, ja za svog mercedesa kupim sve svjećice za 100-150kn, kolko iste dodju za alfu? Pogotovo za one T-spark modele...
Mercedesu uopće nije skupo održavanje jer ništa ne odlazi, a ne govorim ti to bezveze... Stari svako malo mjenja aute, pa vjeruj mi imao sam ih zbilja puno...
Tipa 190D 2,5 koji je kod mene napravio 1 100 000km, prodana je prije 5 godina ,bila je u jako dobrom stanju... a još i dan danas vozi... i puni kilometre i prolazi eko-test
...
Trenutno imam E 200 koji je nedavno napunio 400 000km, jedini kvar je bila vodena pumpa... A za motor mogu reć da je tek sad u naponu snage... Svi koji vide stanje auta se čude kad vide kolko piše na satu... Jer ni volan, ni ručica mjenjača nisu izlizani...
Mercedes je inovativan brand, tak da je normalno da prvih 2 godine uvijek ima tvorničkih greški.... koje većinu MB otklanja u svom trošku... a da ne govorim za ISP( 5 godina besplatnog održavanja) poslije kupnje vozila... Nova S-klasa ima više mikročipova nego bojni avion... pa mora se tu nešto pokvarit...
Danas svi aute rade da izdrže 10 godina... Baš svi proizvođači... Najveća zarada je na popravcima i na rezervnim djelovima...
Mafija sused, mafija...