Općenito > Oprema
KACIGA !!
Corector:
--- Citat: challenbeen - 07 Ožujak, 2021, 09:57:24 ---
--- Citat: Deki. - 07 Ožujak, 2021, 08:19:04 ---Kad smo kod %u0160epi%u0107a bio sam tamo 2008g u potrazi za kacigom i ka%u017Eem treba mi %u0161to ve%u0107a kaciga
%u010Covjek izmjeri metrom ika%u017Ee 62cm i donese mi IXS. Nisam mogo ni da je stavim na glavu. Onda me pita jel mi puno 3tkn za Schubertha ima jednu 3xl na akciji koju nemo%u017Ee da proda godinama svima prevelika. Ka%u017Eem nije.
Donese florescentnu %u017Eutu kacigu i stavim ja nju sti%u0161%u0107e na sve strane. Panika nemogu je skinut. Nekako uz pomo%u0107 prodava%u010Da zgulimo kacigu. Ka%u017Ee %u010Dovjek sory ve%u0107e nemamo.
I dan danas tra%u017Eim odgovaraju%u0107u kacigu.
Obavezna proba prije kupnje!
--- Kraj citata ---
Ja imam 64 glavu, sjela mi je GT Air kao salivena
--- Kraj citata ---
Da imas kockastuglavu 64 sigurno ti ne bi pasala! :D
Deki.:
Upravo to bitan je oblik glave
Tomi_ZG:
To ljudi nikak da shvate,nije svaki kalup kacige isti
Deki.:
Jeftinije kacige imaju jedan kalup, skuplje dva, veći i manji, za tri kalupa nisam čuo
3alfa3:
--- Citat: Deki. - 07 Ožujak, 2021, 11:17:07 ---Jeftinije kacige imaju jedan kalup, skuplje dva, veći i manji, za tri kalupa nisam čuo
--- Kraj citata ---
Pod kalup se misli na oblik unutrasnjosti. Postoji okrugli, umjereno ovalan i ovalan. Najcesci su za EU i USA trziste ovi srednji: umjereno ovalni jer je to najcesci oblik glave na tim prostorima. Azijati imaju okruglije glave pa su kod njih kacige najcesce okruglog oblika iznutra, recimo, Shoei ako kupis u Aziji, iako je isti model i izgled kao onaj za EU i USA trziste, skroz drugacije sjeda na glavu jer je unutarnji oblik drugaciji.
Glava osega 59cm (njacesce L velicina kacige) se u sirini moze razlikovati i vise od 1cm, ovisno o obliku glave. Na taj kalup se misli kad se prica o kalupima kod kaciga.
Arai na primjer ima modele kaciga razlicitih kalupa iako istog nazivnog broja bas iz tog razloga.
A ti mozda pricas o velicinama skoljke. Jeftine kacige imaju jednu skoljku i debljina unutrasnjosti odredjuje veliinu. Neke kacige imaju to rijeseno u 2 velicine skoljke, neke 3 itd.
Ono sto zna biti slucaj je da je na primjer broj kacige 57-58 (M) u jednoj velicini skoljke, a 59-60 (L) u vecoj skoljki, ali taj prijelaz se osjeti kao bitno veca kaciga, ne kao jedan broj nego vise od toga pa iako ti oblik unutrasnjosti odgovara obliku glave, jedan broj ti moze biti premali, a prvi slijedeci prevelik.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju