Općenito > Oprema
KACIGA !!
3alfa3:
--- Citat: ivano_007 - 06 Ožujak, 2021, 21:12:00 ---Inače je 59cm L, al na ovom linku za Schuberth stoji da je 60cm L
--- Kraj citata ---
Kad sam prije par godina probao Schuberth u L velicini (opseg glave mi je 59.3cm), toliko me zaboljelo trenutno da sam mislio da ce mi glava puc. XL bila puno prevelika. Rekao bi da Schuberth ima malo ovalniji kalup od drugih, postoji cak i izreka da je glava ili Schuberth ili Shoei oblika :D
Nolan, Xlite, Shoei u L su mi odmah udobne, Shoei cak i malo prevelike u startu, a M velicina puno premala i zato Shoei nikad nisam nosio (uz problem sto cudno izdizu naocale sa nosa - provjerio na par modela Shoei kaciga i sve su mi to radile sa naocalama, a taj problem nisam nikad imao s nijednom kacigom u zivotu), dok je recimo HJC RPHA10+ koju imam uz XLITE X802R za L velicinu bila nesto premala u pocetku pa sam malo iznad usiju gdje me stiskala stiropor natiskao sa zlicom za par mm. Xlite X802R je u istoj velicini po feelingu pola broja veca od te HJC.
Sad bi htio HJC RPHA11 i da umirovim RPHA10+ jer je vec imam 6-7-8 godina, ali nisam imao prilike probat, a citao i cuo da je jos mrvicu manja iznutra od RPHA10+ sto znaci da nema sanse da mi odgovara ako je to istina. A kladim se da bi mi broj veci, pogotovo jer se radi i o narednoj velicini skoljke bio prevelik. Ali, probat cu jednom.
3alfa3:
Za dobit dojam jel kalup odgovara, treba skinut obrazine iz kacige i tako stavit kacigu na glavu pa se odma osjeti jel gornji dio kacige (to odredjuje velicinu kacige) lijepo prati oblik glave ili negdje stisce, a drugdje ima zracnosti.
Ljudi cesto stisak novih obrazina u kacigi protumace kao premali broj kacige, a mozda se radi i o prevelikoj kacigi, ali krivoj debljini obrazina za to lice pa se onda mogu i tanje/deblje obrazine kupit naknadno ako je proizvodjac iole kvalitetan.
Deki.:
Koju bi mi marku preporučio da pogledam. Imam široku glavu i dugačko lice. Trgovci nevoljko naručuju velike brojeve tako da se oduvjek patim sa malim kacigama. Znao sam i sjeć stiropor na mjestu gdje me tuče pa me onda tuče na drugom mjestu. Inače nosim sa sobom dvije kacige pa ih svakih 50km mjenjam
kodiaqrs:
http://mahmoto.hr/moto-oprema/kappa-kv11-skull-red-2/
XXL veličina
Deki.:
Ova mi izgleda intersanto
http://mahmoto.hr/moto-oprema/kappa-kv9-matt-black/
Mada u Zagrebu nisam dugo bio trebo bi tripnut da upoznam ekipu
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju