znaci sve je pocelo ovako, nije se imalo para za nis posebno, jbga student ovo ono, kupio se prvi baotian poznata batina, koja je ubrzo zamjenjena s ovim cistokrvnim kinezom. Nije bio u nekom krasnom stanju, imao je neki auspuh koji nije naljegao dobro zbog otepene usice na cilindru di se montirao ( nepitajte me kako je to uspio, ni ja neb znao
) .
Na dan kad je dovezen doma izgledao je ovako:
Uploaded with
ImageShack.usUploaded with
ImageShack.usMeđutim zima je bila taman dosla, nisam mira imao, a nije mi se nes ni svidjala ta peder plava boja u kombinaciji sa srebrnom, pa smo mal to sve lijepo poskidali i prebacili u neku bijelu boju pa je sa ranim zvucima proljeca kineza docekalo novo ''bijelo odijelo'' :
Uploaded with
ImageShack.usPa smo investirali malo u oslobađanje snage iz te svemocne kineske masine te je iso po satu isto kolko je i sat lago
Uploaded with
ImageShack.usIiiii tak smo moj beli grom i ja provodili dane zajedno, bilo nam je lijepo. Ali sve sto je lijepo kratko je i trajalo, pa se jednog dana u voznji pocelo nesto cut, reko da ga gasim, ma necu imam 100 metara do doma , ali prvih 10 metara bilo je kobno jel gospon kinez nije dobro namontiro osigurac klipa, ili ti sfusario ga je majku mu petokraksku
Uploaded with
ImageShack.usI tako rastavio ja to sve, slijedilo je ono ceskanje po glavi koje smo pokupili od nasih predhodnika majmunceka , i pitanje sta cemo sad. raspitivo se ja malo, trazio, kopao , rovao, posto fizikalac uz studiranje, al bezuspjesno. U hrvatsku dosla samo jedna serija 1e40fm masine, koja nema raspored rupa za brezone na cilindru iste ko 1e40qmb kinezi tipa lune i te ekipe, te mi je neki ciko iz osijeka ponudio da sirim cilindar na prvu specijalu i kupim veci klip. Sjeo razmislio, opet imam isti cilindar s otepenim nosacem auspuha jednim i razbijo glavu par dana, bezuspjesno , sve dok nisam dobio ponudu od lokalnog servisera citaj wannabe servisera, ocu kupit minarelli masinu komplet za 500 kn. Usporedjujem cifre, busenje i novi klip 450 kn , masina 500..vazem se i prevagnem da idemo na minarellia , i sutamo tog nestandardnog kineza napolje i mecem masinu od aprilie sr www. da bi stvar bila ''bolja'' dobijam i obje felge od iste aprilie, pa reko sto nebi preso i na 13'' ak mogu.. prvo smo to smontirali sve, pa cak i upalili
Uploaded with
ImageShack.usmucila me ta razlika sto je prednji bio 12'' a zadnji 13'' tocak, al potraga za vilicama se malo oduzila. u međuvremenu kupljen je Leo Vince ZX u ''super'' stanju , koji jednostavno nije htio ic na moj skuter, bio neki iskompleksirani mali valda, posto je gazdi na aeroxu stimo ko iz pi*ke kako je on to obrazlozio, no o tom iskustvu mozete vise citat u podforumu ''Dobri i losi trgovci '' .
Uploaded with
ImageShack.usI dosao ja do vila, stigle doma, na ocigled siri vrat, i nista ajmo kod cike majstora da to rijesi. Tokar to napravio da bolje nije mogao i vilice legle gore ko budali samar. Lijepo je izgledao podignut i nekako mi se cinio upravljiviji malo. Ali tu prici nije kraj, falio je jedan mali detalj na prednjem tocku zvan kocnica. ajde nadjemo i kocnicu i disk, super ajmo montaza isprobavanje i prvi fail : disk plese koda je u disku ,termin subota iza 00:00 h
pa krenili u nabavku drugog novo-polovnog diska , na kraju zavrsili na trecem koji je bio ravan hvala ti boze
i tako finese privodili kraju, auspuh u međuvremenu prepravljen na sto slicnije originalu, pa da imam i neke koristi od njega , a i deklo tj remen se malo bunio da mu je vruce pa smo mu dali zraka
Skuter je napokon u pali-vozi stanju, beli grom i ja smo opet na ulicama ali ovaj put glasniji , jako glasniji
Uploaded with
ImageShack.usNajvece zahvale i najvise odrađenog posla kojeg ja nisam mogo/znao pripada gosponu
Kambi ali hvala i ostalim kolegama ( i onim manje kolegijalnima) ovdje s foruma za kompletiranje ovoga skoro do kraja kao sto su gumy, walkay, tomoRI, swift , jozy . te hvala onima koji su uvijek bili spremni odgovorit na pm mada se znamo samo prek foruma, i pomagali mi kad god je sta zapelo ( pronaci ce se oni koji ovo procitaju )
Ovo je sad sto imam materijala, uskoro mozda neki updejt, blatobrani , malo deklo porijesavat jos i tako to
Tolko od mene za sad