Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kazna od 700kn zbog neodjavljivanja i neregistriranja vozila a vozilo je prodano  (Posjeta: 1954 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline RaZ0R911

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Šemovci
  • Moj Skuter: Peugeot SpeedFight 2
  • Moja Kaciga: BT
  • MojSetup: Serijala
Pozdrav..

Nakon prodaje svojeg Baotiana dogovoreno je da kupac preuzima tablice i da ga registrira..

Sve je bilo uredu do 31.7 kad mi policija šalje kaznu od 700+100kn zbog neregistriranja motora?

Stvar je ovakva..motor je prodan i prepisan na kupca koji ga je odmah drugi dan prodao 2 kupcu..

Napominjem 1 kupac je molio da mu ostavim tablice te da če ga on registrirati ali isto tako nije ostavio mojoj baki na koju i glasi motor kupoprodajni ugovor.

što raditi ?

u pitanu je očito prevarant.

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
fotokopiraj  kupoprodajni ugovor i  napiši izjavu da si ti vozilo prodao tom i tom tog i tog datuma što se vidi iz ugovora i da su tvoja prava i obaveze vezano uz to vozilo s tim datumom prestale, zaklamaj kopiju ugovora i predaj u policijsku stanicu iz koje si dobio kaznu..

ček nisi dobio kopiju ugovora?
koješta, gle stvar je takva da ne radi prijenos kupac nego prodavač, znači ti ispunjavaš ugovor i ovjeravaš ga i kopije daš kupcu a jedan primjerak sebi. ne radi prijenos kupac pa da tebi daje kopiju ugovora.
prevaren si ali usto i neinformiran.
« Zadnja izmjena: 02 Kolovoz, 2013, 09:13:12 ivanm »

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Ni ja nisam dobio kopiju ugovora, ali mogao sam ju tamo kopirat i ovjerit (i tu ovjeru, naravno, platit). Ja sam prodavao odjavljen skuter pa me to nije zanimalo.

Otidji do biljeznika (tj. tvoja baka) gdje je kupoprodaja obavljena pa vidi jel mozes dobit taj ugovor pa onda s njim ovo sto je ivanm napisao

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: DBK
  • Moj Skuter: SR50R
Naravno da moze dobit ugovor, ja sam bio u slicnoj situacij gdje mi je trebao ugovor, ja kao prodavatelj mogu zatrazit kopiju ugovora, kupac ne.

ugl ti kao prodavatelj mozes kroz 3 godine odkad je napravljen ugovor trazit kopiju. nakon 3 godine im se valjda brisu ili sto vec.
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
ugl ti kao prodavatelj mozes

U njegovom slucaju - baka  ;D

Offline RaZ0R911

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Šemovci
  • Moj Skuter: Peugeot SpeedFight 2
  • Moja Kaciga: BT
  • MojSetup: Serijala
Nabavljen je kupoprodajni ugovor no on nije onaj koji je moja baka potpisala..

na ovom piše da je Baotian direktno sa moje bake prešao u vlasništvo 3.kupca a ovaj kome smo prodali motor se nigdje nespominje.
Isto tako u njemu je naveo da je motor bio u djelovima te da je prodan za 200kn.

Žalba je podnešena.
Ima ko da je bio u sličnom problemu?

Napominjem 1. kupac mojoj baki nije htio dati kupoprodajni ugovor kao ni policu osiguranja s izgovorom da mu to treba za registraciju te da joj kupoprodajni ugovor bude dostavio.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: DBK
  • Moj Skuter: SR50R
puno nejasnoca u tvojoj izjavi..

odakle ste nabavili kupoprodajni?

kupoprodajni je potreban za registraciju, polica takodjer, zasto bi ti to uopce trebao dvati?

a kako je ime bake zavrsilo na ugovoru treceg kupca a baka kao prodavatelj..

cini se da nesto nije uredu, ili je kakva urota krivotvorenja..

ili

...baka ti radi iza ledja. :glasses9:
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
tvoja baka je bila laka žrtva prevare

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
kako je ime bake zavrsilo na ugovoru

:icon_thumright:

Pa valjda je vidjela sto potpisuje. Ako to nije ugovor kojeg je potpisala, onda se radi o kaznenom djelu