Ovaj drugi je od frenda,dobar je motor
Samo ga nazovi i reći će ti on sve...
A ovaj prvi,plastike nisu original,kemijano je s auspuhom i na prednoj masci fale "spojleri"
Svakodnevna ulaganja su ti dobro ulje (frend,a i ja u svoga točimo full sintetiku motul 710,90kn litra,1l ti traje cca 800km),te veća potrošnja goriva (full gas zna doci do 7-8l)
Obavezno ti je grijanje prije voznje i voznja "ispod ventila" dok ne dodje na radnu temparaturu. Što dosta vlasnika zanemaruje pa im zaribavaju često
Po nekom mom misljenju,cijene im padaju jer ih,realno,ima ko govana i malo tko ih zna vozit i odrzavat,a i ima financije za to.
Kao što sam rekao,ako se prije voznje i ne stiska leden i koristi full sinteticko ulje traje dosta dugo. Poznanik iz grada,ima Mx 125 (ista mašina kao na RS-u)2006 godište i NIKAD nije mašina otvarana dosad,a ima cini mi se 24-25tkm
Za dijelove se ne trebaš brinuti,"aprilia centri" ti imaju sve i što nema naruče pa brzo stigne,takodjer tu je motormania,moto jakopec,ebay,njuskalo,itd.
Okvirne cijene dijelova su ti:
-sredjivanje cilindra (nikasil) - 1200kn
-klip/karike 100eura
-klipnjaca 90eura (presanje i centriranje 20eura)
-set brtvi i semeringa 50eura
-lezajevi 60-70 eura
-lamele s oprugama 80ak-90 eura
-svjecica 80kn, filter zraka 30-40kn
-ulje za getribu 1l (ide ti 600cc) 75kn
Sitnice poput sajli su ti 100tinjak kn,disk plocice nekih 400kn,lanac i lancanici blize 100eura,set dobrih guma,cini mi se,200 eura.
Ono na što trebaš paziti je kao za svaki motor. Po zvuku mašine mozes cuti ako lupa klipnjaca ili nesto sl. Koliko znam,nemaju neke mane na koje trebas posebno pazit.
Pogledaš kako motor ide i vuče. Ako nisi vozio 2t 125 nikad,normalno da je u nizim okretajima mrtav pa kad ventil otvori ide. Provjeris ispravnost ovjesa i kocnica,da ne vuče u stranu i sl. Struju da li radi (svjetla,zmige,sat,itd),pogledas serafe masine i plastike da vidis koliko je sarafano,itd,itd,itd.
Eto,nadam se da sam pomogao