ovak, 625 i 640 je manje vise isti drek, osim kaj 625 ima keihin fcr41, a sm640 ima mikuni bst40. Nisam isprobao razliku, al vele da je osjetna. 660 je bliže hard supermotu, sa vecom zapremninom i nema anlaser, dake nesto manja masa. Pouzdanost ti je manje vise ista, imam frenda sa sm640 i motor mu ima 35k+ km i jos ide ok. Znam isto jednog decka kaj ima smc625 i isto je zadovoljan, i vozi se na more s njim (iz zagorja) i isto mu dura i dura. Mana im je bendix kolko znam. ULje se mora obavezno odzracivati na rami kod zamjene.
Bilo bi dobro da se regaš na phsupermoto i motori.hr i ak ti zapne neki motor za oko da upitas ekipu ak zna za taj motor. Uvjek se neko nađe da zna vlasnika i tako se mozes spasiti od kupnje macka u vreci.
Al ak trazis bas hard sm onda ipak moras traziti malo dalje tipa sxv 4.5/5.5 (07+), ktm smr (neda se homologirati osim ak se masina ne ubaci u ramu od exc-a). Cak ti nije ni losa kupnja exc-a u supermoto trimu. Navodno je 525 najzahvalniji. Onda recimo husaberg 450/500/550/570/650. 650 je "najnepouzdaniji", al jebiga kralj snage zahtjeva i odrzavanje.
Ja sam bas spiskao na svojem 1200kn na servis (ulje, filter, stelanje ventila, predihtavanje poklopca glave, reparatura i stelanje frge, zamjena semeringa radilice i tak to
)
uglavnom, naslusat ces se kojekakvih savjeta i to uglavnom od ljudi koji nemaju pojima kaj je SM, pogotovo hard sm, zato se ne obaziri previse na gluposti o nepouzdanosti. Bitno je pravilno servisirati, kvalitetno ulje, mjenjati filtere svaku il svaku drugu izmjenu, ak pusta ulje pogledati zakaj pusta, moze biti samo semering, a moze i biti lezaj. A ako ode lezaj na takvim strojevima zna se kakva je steta.
Ja na svojem mjenjam ulje svakih cca 7-8rh, al ide samo jedna litra. 300v 15w50 ti je oko 150-155kn i filter hf155 38kn (bez rabata). Isto tak ak kupis neki stroj bez expanzione posude, onda moras i pratiti razinu rashladne tekucine prije svake voznje jer tokom zesce voznje ti istece il po cesti il u kompenzacijsku posudu (ak ju imas naravno)
i ono da je sm640 malo brzi od xt660x bas i ne drzi vodu, posto xt ima realno bar 10konja manje i 50 kila vise
ako jos sta trebas samo pitaj