Ostalo > Motocikli
Honda CBR 600 F 98' ---> Audi 100 str. 5...
Tomi_ZG:
Ja ti nemrem točno reć al par njih kaj znam da su stavljali šire gume na te jače motore svi su nekaj njurgali da motor nije više tak vozljiv po zavojima,možeš ić na lutriju pa kaj bude al mislim da nema kruha od toga
3alfa3:
Guma treba bit dimenzija koju proizvodjac motora propisuje.
Sirina felge ju diktira jer sira guma na uzoj felgi nece imat pravilan profil nego ces u nagibu doc do "stepenice"
Kad preusku gumu navuces na siroku felgu, dobijes profil slicniji auto gumi nego moto gumi.
U sve to uracunas i da nece bit ista visina, a to je bitno za geometriju rame (ciklistika) i dobijes samo probleme. Niti ce vise profilom odgovarat prednjoj gumi.
Dakle, samo propisanu dimenziju
A zanimljivo je i da nisu sve gume iste nazivne sirine jednako siroke (niti visoke). Recimo, Pirelli 190 je uzi od Dunlopa 180, ali je i agresivnijeg profila (odtuda i razlika u sirini)
2mario2:
ak je tome tako bolje da ne riskiram novce, a prvenstveno glavu zbog toga... moram samo malo onda pogledat koje gume su ok da ne bacim lovu na šrot neki... alfa ti si uzeo Michelin, jelda? kakve su te gume?
btw. što se tiće širine o kojoj si govorio slažem se... izgleda šira od 160... frend ima na Kawasakiu ER6 širu gumu, a izgledaju jednake...
3alfa3:
--- Citat: 2mario2 - 24 Srpanj, 2013, 22:46:05 ---ak je tome tako bolje da ne riskiram novce, a prvenstveno glavu zbog toga... moram samo malo onda pogledat koje gume su ok da ne bacim lovu na šrot neki... alfa ti si uzeo Michelin, jelda? kakve su te gume?
--- Kraj citata ---
Pilot Power 2CT trenutno imam.
Sport klasa guma, jeftine, dugo vec nas trzistu. U svemu dobre, u nicemu najbolje (svojedobno su bile najbolje u klasi, al konkurencija je u medjuvremenu izbacila bolje gume, a i sam Michelin, al ove jos proizvode jer ih ljudi traze i vole vozit na njima). Meni odgovaraju jer su dobre i po hladnom, traju dosta dugo, a i cijena je odlicna.
Da li ima u tvojim dimenzijama - ne znam.
Koje ti uopce tocne dimenzije trebas?
2mario2:
--- Citat: 3alfa3 - 24 Srpanj, 2013, 22:48:30 ---
--- Citat: 2mario2 - 24 Srpanj, 2013, 22:46:05 ---ak je tome tako bolje da ne riskiram novce, a prvenstveno glavu zbog toga... moram samo malo onda pogledat koje gume su ok da ne bacim lovu na šrot neki... alfa ti si uzeo Michelin, jelda? kakve su te gume?
--- Kraj citata ---
Pilot Power 2CT trenutno imam.
Sport klasa guma, jeftine, dugo vec nas trzistu. U svemu dobre, u nicemu najbolje (svojedobno su bile najbolje u klasi, al konkurencija je u medjuvremenu izbacila bolje gume, a i sam Michelin, al ove jos proizvode jer ih ljudi traze i vole vozit na njima). Meni odgovaraju jer su dobre i po hladnom, traju dosta dugo, a i cijena je odlicna.
Da li ima u tvojim dimenzijama - ne znam.
Koje ti uopce tocne dimenzije trebas?
--- Kraj citata ---
160/60/17 je moja zadnja...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju