Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Made in ......  (Posjeta: 19471 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
Odg: Made in ......
« Odgovori #20 : 05 Srpanj, 2013, 10:58:25 »
ti ko da nećeš čut kaj se govori :P
zastava nema nikakve veze s fitaom osim toga da su to srbi koi su kopirali talijanski fiat.
zastave više nema,tvornice isto nema nego ju je kupil fiat i opremil po svom sa svojom opremom i rade svoj proizvod koi nema veze ni sa srbima ni sa zastavnom.
jeftinija proizvodnja od radnse snage pa do ostalih davanja i toe to a fiat je isti ko i onaj u italiji.tvornica je jedna od najmodernijih i najsuvremenijih u europi.
radim i u fiatu makar radim samo motore al znam eto i te stvari,tj vidim (da,fiat i piaggio je kod nas u istom salonu).
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline Jurich

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Primošten /
  • Moj Skuter: Runner Simoncelli 50
  • Moja Kaciga: HJC K- Ninja
  • MojSpuh: sc08
« Odgovori #21 : 05 Srpanj, 2013, 11:23:06 »
kakvi će ti proizvodi biti tek će se vidjeti nakon nekoliko godina, ali znam da je npr zastava 10 smeće.. ima ju jedan moj susjed, kopija punta ali sve je dosta lošije..
mašina masna, limarija cvate, unutrašnjojst ofucana a auto nema ni 100000km..
uglavnom šaka jada.. tak da od srpskog fiata ne očekujem puno, al jasno treba pustiti vrijeme da dokaže.. tak i sa srpskim michelinom. ima super testove al ak bude za godinu dana kamen ko sava mc16 onda je smeće..

evo ja je imam godinu dana i 5 tkm i dalje drži ko nova i po procjeni potrošenosti izgleda da bi trebala izdržati 10+ tkm

govorim o michelinu power pure
a da mi je nesto draže viditi made in germany i slično, je
« Zadnja izmjena: 05 Srpanj, 2013, 11:25:19 Jurich »
PRODAJEM DOMAĆE MASLINOVO ULJE - informacije na PP

Offline zrakoplovac

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Križevci
  • Moj Skuter: runner sp50
« Odgovori #22 : 05 Srpanj, 2013, 12:19:35 »
ne kužim zakaj tolko pljujete po srbima i zastavi i michelinu (mislim koga boli rac za kvalitetu)i ja izbjegavam u trgovini kupit recimo njihovu domaćicu,radije uzmem našu,pa makar i 5-6 kn skuplju,al ne radi mržnje prema njima,nego zato da potpomognem našu proizvodnju kolko god to mogu...
umjesto da se zapitate zakaj se tak nekaj ne radi kod nas (gume,auti,motori),najlakše je pljuvat po susjedima i samo pazit da susjed ne bi imal više od tebe,tipično balkanski...  :redface:
:skuter:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #23 : 05 Srpanj, 2013, 13:04:35 »
tas se samo sklapao u bih, dijelovi su dolazili u vagonima dolje..

Pa isto je i sa michelin gumama iz Srbije  ;D
Sirovinu sigurno ne proizvode u Srbiji, a bogami, nije neka nauka proizvest gumu kad imas kvalitetan pogon i sirovinu. Sto bi covjek tu trebao radit osim palit i gasit mashinu i izvadit gotovi proizvod i stavit ga na policu?

Sad, ak ti imas problem sa podupiranjem srpske ekonomije, to je drugi par rukava....
« Zadnja izmjena: 05 Srpanj, 2013, 13:25:05 3alfa3 »

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #24 : 05 Srpanj, 2013, 13:05:47 »
isto tak se i swift sklapa u mađariji,dijelovi se dovoze tam.

S tim da su motor i getriba sastavljeni u Japanu i istestirani pa se kao gotovi samo zaserafe na auto u madjariji

...sto meni osobno opet bas nista ne znaci jer tvorncia u madjarskoj je dopremljena iz Japana (ili gradjena u Madjsrskoj, ali Japanci su je radili) i radi se po standardima koje je Suzuki Japan odredio.

O tome se radi. Druga stvar je kad je davno Sava radila kopije Semperit guma za aute (ako nisam nesto pobrkao). Jedino je izgled bio isti, ali sirovina i nacin (termicke) obrade potpuno drugaciji i to se osjetilo u voznji
« Zadnja izmjena: 05 Srpanj, 2013, 13:09:54 3alfa3 »

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #25 : 05 Srpanj, 2013, 13:10:53 »
btw, o svemu ovome se za 5-10 godina nece ni pricat jer ce bit sasvim normalno da kupujes ime, a ne mjesto gdje je proizvedeno.

Proslo svrseno vrijeme je kad se sklopljen auto kontrolirao na nacin da je radnik otvarao i lupao vratima, snagom misica pigao pante da sve sjedne na mjesto. Sad je sve toliko precizno napravljeno da je jedino potrebno svaki seraf stegnut propisno i to je to

Offline roc

• forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Hyosung gt250
  • Moja Kaciga: Nolan
« Odgovori #26 : 05 Srpanj, 2013, 13:15:39 »
Neka se ne uvrijedi autor teme ili  netko drugi, ali ovo je jedna od najglupljih tema koja je otvorena.
Pročitao sam ju cjelu i cjelo se vrijeme samo svađate i prepirete..... I ova pljuvanja po našim svim susjedima koji imaju autoindustriju su po meni glupost. Svi oni će zbog te industrije izaći prije iz krize dok mi ne možemo iz drva napraviti namještaj nego to izvozimo u Italiju, pa uvozimo skupi namještaj  :angry7:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #27 : 05 Srpanj, 2013, 13:18:45 »
Neka se ne uvrijedi autor teme ili  netko drugi, ali ovo je jedna od najglupljih tema koja je otvorena

Tema nije otvorena nego je "izrezana" iz jedne druge teme jer je bila polu off topic

Offline zrakoplovac

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Križevci
  • Moj Skuter: runner sp50
« Odgovori #28 : 05 Srpanj, 2013, 13:19:50 »
Neka se ne uvrijedi autor teme ili  netko drugi, ali ovo je jedna od najglupljih tema koja je otvorena.
Pročitao sam ju cjelu i cjelo se vrijeme samo svađate i prepirete..... I ova pljuvanja po našim svim susjedima koji imaju autoindustriju su po meni glupost. Svi oni će zbog te industrije izaći prije iz krize dok mi ne možemo iz drva napraviti namještaj nego to izvozimo u Italiju, pa uvozimo skupi namještaj  :angry7:
:icon_thumright:
:skuter:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #29 : 05 Srpanj, 2013, 14:33:21 »
samo jedno zelim reci na bratovom primjeru...

navara je radjena u francuskoj, nema problema nikakvih, trenutno ima 270tisuca km, radi sve kao prvog dana ( tj par stvari je zamijenjeno jer su nasi serviseri koma pa su polomili i morali mjenjati o vlastitome trosku )

uglavnom, vecina ostalih navari sto vidim je iz afganistana, imaju tanje poluosovine, losije lezaje kotaca, losija plastika u interijeru, motori su skloniji kvarovima...

imao sam goodyear gume ljetne, nemogu se sjetiti trenutno koji je tocno model 195-65-15 , uglavnom, prije su isto francuska bile mislim, i imao sam je na svim autima, i super guma.. stavio nakon potrosene sve 4 na fiat stila opet iste, ali su iz kine ... uglavnom prvu sezonu su tako tako bile, malo losije od onih prije, prosla godina im je bila druga sezona i guma ako je asfalt vruc, klizi i cvili u pm, po kisi necu ni pricati... skinuo sve 4 i stavio toyo gume iz japana i evo ovo im je drugo ljeto i drze kao zalijepljene za cestu.. uglavnom sad samo ljetne koristim toyo, a zimske nokian i uniroyal i nikakvih problema.. goodyear zaobilazim u sirokom luku..
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline te-te-ac

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • kad ku.rac u pi.čku uđe nastaje je.banje
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • http://www.youtube.com/user/renci31551
  • Mjesto: Belišće
  • Moj Skuter: skučo
« Odgovori #30 : 05 Srpanj, 2013, 23:17:16 »
nisam sve pozorno citao al eto ga primjer iz moje firme.

proizvodimo prese (njemačka firma u hr.) za auto industriju (mišelinko, dunlop, goodyear...) bio je nesto i za gume za skuter... ugl. 90% kupovnih dijelovi dolaze iz njemačke, ostalih 5% je iz "europe". a 5%  domaće.

presa se od 0 sastavi kod nas u hr. tovari u kontenjer i ide na drugi kraj svijeta i sta pise na presi ?? made in germany  ::)

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #31 : 05 Srpanj, 2013, 23:23:44 »
btw, o svemu ovome se za 5-10 godina nece ni pricat jer ce bit sasvim normalno da kupujes ime, a ne mjesto gdje je proizvedeno.

Proslo svrseno vrijeme je kad se sklopljen auto kontrolirao na nacin da je radnik otvarao i lupao vratima, snagom misica pigao pante da sve sjedne na mjesto. Sad je sve toliko precizno napravljeno da je jedino potrebno svaki seraf stegnut propisno i to je to
Znas kak se testira dal prozori dihtaju na mercedesu,kak na yugu? :toothy10:
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #32 : 06 Srpanj, 2013, 15:12:11 »
nisam sve pozorno citao al eto ga primjer iz moje firme.

proizvodimo prese (njemačka firma u hr.) za auto industriju (mišelinko, dunlop, goodyear...) bio je nesto i za gume za skuter... ugl. 90% kupovnih dijelovi dolaze iz njemačke, ostalih 5% je iz "europe". a 5%  domaće.

presa se od 0 sastavi kod nas u hr. tovari u kontenjer i ide na drugi kraj svijeta i sta pise na presi ?? made in germany  ::)

u tom slučaju radi se o prijevari, ako na robi piše germany a ona je iz neke druge zemlje..

samo jedno zelim reci na bratovom primjeru...

navara je radjena u francuskoj, nema problema nikakvih, trenutno ima 270tisuca km, radi sve kao prvog dana ( tj par stvari je zamijenjeno jer su nasi serviseri koma pa su polomili i morali mjenjati o vlastitome trosku )

uglavnom, vecina ostalih navari sto vidim je iz afganistana, imaju tanje poluosovine, losije lezaje kotaca, losija plastika u interijeru, motori su skloniji kvarovima...

imao sam goodyear gume ljetne, nemogu se sjetiti trenutno koji je tocno model 195-65-15 , uglavnom, prije su isto francuska bile mislim, i imao sam je na svim autima, i super guma.. stavio nakon potrosene sve 4 na fiat stila opet iste, ali su iz kine ... uglavnom prvu sezonu su tako tako bile, malo losije od onih prije, prosla godina im je bila druga sezona i guma ako je asfalt vruc, klizi i cvili u pm, po kisi necu ni pricati... skinuo sve 4 i stavio toyo gume iz japana i evo ovo im je drugo ljeto i drze kao zalijepljene za cestu.. uglavnom sad samo ljetne koristim toyo, a zimske nokian i uniroyal i nikakvih problema.. goodyear zaobilazim u sirokom luku..

pa to ja kažem al alfa tupi svoje ko da je neki komercijalist il ima proviziju od prodane robe.. nije objektivan..
drugim riječima made in germany ili poland ili china po njegovim riječima - sve je to isto..

ja se s tim ne slažem, jer tvrdim da svaka zemlja porijekla ima svoju klasu robe, pa makar i istog brenda.
oduvijek je bilo tako, ne znam od kuda ideja da je sad svejedno  :uff:
« Zadnja izmjena: 06 Srpanj, 2013, 15:13:55 ivanm »

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #33 : 06 Srpanj, 2013, 15:59:50 »
isto kao i fiati do sredine 90ih, svi imali probleme sa hrdjom, zato jer metal koji se koristio u izradi je mislim iz rusije bio kao neka ratna odsteta ili slicno... uglavnom, puno stvari je losije u nekim x zemljama jer je ruda tj dijelovi koji se koriste u izradi losije kvalitete i prilagodjeno potrebama toga trzista...

poluosovine na navari su 16 tisuca kn, a razlika je afganistan i francuska... znam jer su u servisu neke stvari sjebali pa su se pojele na rubovima i to nismo htjeli davati na obradu nego uzeli nove iz vlastitog djepa, umjesto da je i servis platio svoju gresku... a kakve smo srece, dobili bi te losije dijelove umjesto pravih
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #34 : 06 Srpanj, 2013, 16:26:01 »
slažem se. zemlja porijekla igra važnu ulogu u opisu proizvoda. da nije tako, nebi bila ni navedena na deklaraciji. radim u trgovini pa znam da je to jedna od najbitnijih stavki deklaracije.
naziv robe, marka, model, zemlja porijekla...
to što se danas gotovo sve radi u zemljama u razvoju ne znači ništa dobro, jer su sve kompanije pojeftinile proizvodnju da unatoč krizi imaju dobit. to krajnjem korisniku znači da će isti ili lošiji proizvod platiti isto ili više.

a za gumu u srbiji, varate se ako mislite da se sirovina uvozi. uvozi se možda dio ali iz još siromašnijih zemalja.. proizvodnja se seli tamo gdje ima sirovine, jer transport sirovine je skupa stvar i u pravilu se ne isplati (osim ako sirovinu iz brazila ne uvoziš u usa) ili se radi o nekoj egzotičnoj sirovini. ali za mass production gume ide najjeftinija sirovina.
srbija je puna rudnika i blizu je bugarska i rumunjska koje imaju sirovinu i od sirovine odande nastaju vaše michelinke.
isto kak je skf prebacil tvornicu čelika u bugarsku, jer je jeftina sirovina i radna snaga. a ležaj košta isto.. :sad1:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #35 : 06 Srpanj, 2013, 16:30:42 »
a za gumu u srbiji, varate se ako mislite da se sirovina uvozi. uvozi se možda dio ali iz još siromašnijih zemalja.. proizvodnja se seli tamo gdje ima sirovine, jer transport sirovine je skupa stvar i u pravilu se ne isplati (osim ako sirovinu iz brazila ne uvoziš u usa) ili se radi o nekoj egzotičnoj sirovini. ali za mass production gume ide najjeftinija sirovina.
srbija je puna rudnika i blizu je bugarska i rumunjska koje imaju sirovinu i od sirovine odande nastaju vaše michelinke.
isto kak je skf prebacil tvornicu čelika u bugarsku, jer je jeftina sirovina i radna snaga. a ležaj košta isto.. :sad1:

Taman da za proizvodnju michelnike pure sc koriste reciklirane samljevene trayalke stare 40 godina, guma je i dalje odlicna jer testovi i korisnici tome svjedoce. A usporedit sa istom gumom proizvedenom negdje drugdje ne mozes, jer se radi samo u SRB. I kaj bumo sad?

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #36 : 06 Srpanj, 2013, 16:36:51 »
bumo vidli za 2-3 godine kakva bude srbijanka.
tak je i sava mc16 prije 10 godina bila ocjenjena kao super guma, ali ko cura za jedno ljeto. druge godine je bila plastika.
to je ko da hvališ prostitutku kak je dobra u krevetu, a jel bi ju ženil? nebi. tak je i s gumama. svaka mora izdržat jednu sezonu. savijanja, uvijanja i ubijanja.
a to im je i cilj, proizvođaču da napravi potentnu gumu i da ti svake godine prodaju par novih guma. netko kao ti si to možda može i prouštiti, a što sa nama običnim smrtnicima, kojima gume "moraju" izdržat 3 godine?

Offline Rocky

• Tržnica : (+2)
  • forumski biciklist
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Rocky 50
  • MojSetup: seriala
  • MojSpuh: rezonantni
« Odgovori #37 : 06 Srpanj, 2013, 16:52:02 »
pa kak se vi to vozite da svake sezone mjenjate gume il svake druge, ja sam na svom kinezu prednju kinesku podero, posle nje stavio polovnu MC16 staru 8 godina, je da je plastika al kolko meni treba i ne ganjam se po zavojima, ne vozim po kiši, mene bu izdržala još 20 godina :D

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #38 : 06 Srpanj, 2013, 17:00:00 »
pa kak se vi to vozite da svake sezone mjenjate gume il svake druge, ja sam na svom kinezu prednju kinesku podero, posle nje stavio polovnu MC16 staru 8 godina, je da je plastika al kolko meni treba i ne ganjam se po zavojima, ne vozim po kiši, mene bu izdržala još 20 godina :D

Po sezoni potrosim  2 zadnje i jednu prednju  ;D

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #39 : 06 Srpanj, 2013, 17:01:26 »
bumo vidli za 2-3 godine kakva bude srbijanka.

Michelin je uvijek bio poznat po velikom udjelu silike u smjesi sto je znacilo dobra svojstva po kisi i dugorocnu elasticnost

Kaj se cijene tice, da ih mijenjas jednom godisnje, to ti je nekih kunu i pol-dvije dnevno. Koliko na benzin trosis? Regu? Odrzavanje?
« Zadnja izmjena: 06 Srpanj, 2013, 17:04:44 3alfa3 »