Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Made in ......  (Posjeta: 18285 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zrakoplovac

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Križevci
  • Moj Skuter: runner sp50
Odg: Made in ......
« Odgovori #140 : 16 Rujan, 2013, 23:06:25 »
Aprilia sr 50 r
je konkretno pravljena do 09. skoro cijela(osim trube i tak sitnica..) u italiji sve poslije pusti me da placem
na mom runneru iz 2008. također na skoro svim dijelovima na kojima sam uočil oznaku proizvodnje piše made in italy,i datum proizvodnje koji je 2 mj prije nego kaj sam ga kupil,iliti 4. mj 2008.,međutim i dalje nisam zadovoljan kvalitetom pojedinih dijelova koji su navodno talijanski :dontknow:
:skuter:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #141 : 16 Rujan, 2013, 23:43:49 »
pero, radije cu dati 12 za stalkera, nego 12 za tgba, iako je stalker iz kine, a tgb iz tajvana.. nemozes vjerovati koje su to razlike. da se razumijemo, imam par piaggio skutera, tgba i pezoa.. tako da nebi bilo da je necija prica..
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Pera Gilera

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #142 : 17 Rujan, 2013, 14:49:30 »
Gledaj drnda druze moj, ovako stoje stvari. Da li se raspitao za koju cenu se nabavljaju kinezi ti ili imas neku informaciju? Marketing kod piagia je dosta slozeniji a to sto se nadje neko sa kombnacijom da moze da preprodaje kineze da bi sebi stavio veliku cifru u dzep to je druga prica. Sa druge strane gledano ti jeftinije mozes da sastavis kineza da kupujes nove delove nego nov motor da uzmes!!! To je sustina, u Beogradu Sprint Fvision kosta 59.900 dinara sto je malo jace od 500 eura.

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #143 : 17 Rujan, 2013, 15:41:05 »
Je identični su al ne denes,pogotovo blokovi,radilice i lageri
iz iskustva runner blok iz 98 i 2005 nema veze sa mozgom, na pogled je iz 98 kvalitetniji a bome i kad krenes rastavljat. Od materijala do obrade itd
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #144 : 17 Rujan, 2013, 17:16:43 »
znam da je recimo baotian devetka za nabavljaca oko 180 dolara bio, tipa za pevec i slicno gdje je to veleprodaja... a znam da je piaggio dosta skuplji, ali ja nisam govorio o tome, jer ti ili ja ne placamo tih 180 dolara, nego 1000 eura koliko je u trgovini, i zato ti govorim da bih radije dao 12tkn za piaggio nego isto toliko za kineza ili tajvanca..

servisiram motore, imam par svojih, i vozim prakticki svaciji.. i imam dosta iskustva..  tako da nebi ispalo da je kinez smece a talijan u nebesima, samo kad gledam po trgovinama cijene, radije bih jos malo izdvojio i kupio kineskog talijana, jer su kvalitetniji

Offline Pera Gilera

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #145 : 17 Rujan, 2013, 17:54:20 »
Upravo tako, elem kinezi dobro znaju sta pakuju i koliko to naplacuju, samo sto malo ljudi koji kupuju kineze znaju sta kupuju u odnosu cena:kvalitet. Vidjao sam mogu reci i motore poput harey-a, svaki deo na njemu je made in china, ali zato kosta 14000 dolara. Zabluda je velika da kinezi prave krseve, imaju i oni dosta dobrih motora ali poslovica kaze :,,Plati pa se klati". :D

Offline Jole.ri

• forumski biciklist
  • krepalina
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: pod suncem??
« Odgovori #146 : 17 Rujan, 2013, 18:02:54 »
pa ja sam ti to jos i prije rekao.

kinezi imaju znanje daleko od toga oni mogu slozit sve sto zamislis.(pogotovo kad sloze neke stvari od skarta,za to treba dobro znanje)
ali materijal od kojeg to slazu i princip na koji rade je sveden na minimum minimuma ulozenog, i to je to
znaci-malo love malo kvalitete,samo kvantiteta.

dok kad rade za druge marke prag kvalitete se dize do te granice do koje ta firma odlucuje.
(isto kao za rezervne djelove od auta,od konkurencije normalno.)
11ica se raspala nitko nije vjerovo...

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #147 : 17 Rujan, 2013, 18:18:33 »
znam da je recimo baotian devetka za nabavljaca oko 180 dolara bio
Čul sam neke priče,sad neznam jesu kafanske il kaj al da je navodno kontejner odnosno prijevoz skuplji neg sve batine u njemu  :toothy12:

Offline Jole.ri

• forumski biciklist
  • krepalina
« Odgovori #148 : 17 Rujan, 2013, 18:33:19 »
ja sam procitao da je batina do prije koju god. u hr s dostavom do tu bila cca 1000kn po komadu kod nas u salonu,(bez njihove naknadne zarade)
ali onda su se umjesali nasi organi pa su digli cjenu poreza i tih davanja cega vec za skoro 1000kn.
pa sad vidi.
znaci one prve su se debelo isplatile,,prenosim sta sam cul tako da ne stojim cvrsto iza toga makar ne sumnjam da bi covjek lagao.

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #149 : 17 Rujan, 2013, 18:54:59 »
prve devetke su bile mislim 160-180 dolara, kod nas su vecinom kupovane one od 170 dolara.. a ovdje su u pocetku bile 6990kn, imale su crnu ralicu bez boje, ostatak je bio normalno obojan...

uglavnom, kinezi rade ovisno o narucitelju, mogu oni raditi na razini kvalitete kao bilo koja tvrtka u svijetu, ali ces tu kvalitetu i platiti. manje nego da je recimo u njemackoj radjeno, ali opet je dosta skuplje nego klasicni kineski proizvod nizeg cijenovnog ranga....

Offline Jole.ri

• forumski biciklist
  • krepalina
« Odgovori #150 : 17 Rujan, 2013, 18:59:48 »
uglavnom, kinezi rade ovisno o narucitelju, mogu oni raditi na razini kvalitete kao bilo koja tvrtka u svijetu, ali ces tu kvalitetu i platiti. manje nego da je recimo u njemackoj radjeno, ali opet je dosta skuplje nego klasicni kineski proizvod nizeg cijenovnog ranga....

da upravo tako

Offline Pera Gilera

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #151 : 17 Rujan, 2013, 20:34:53 »
Slazem se u potpunosti. Sustina je sledeca, u 70% slucajeva kinezi voze hondine masine, koji su nalik tomosu i imaju oko 4 brzine koliko sam upoznat. Ako neko zna da oceni cenu:kvalitet to su oni. Znaci da taj motor ne vredi ni tih 200 eura koji su na nabavnoj ceni u Kini. A zakljucak koji mi je pre par godina zapao za oci kada smo kitovali drugarovog kineza je taj da su: fabricki cilindar i kit istog lvaliteta, cena celokupnog kita u poredjenju je sa oreginal gilerinim klipom negde oko 50 eura. Ne mogu reci da bas nema razlike medju kinezima ali se sve svodi na to  ITALIJAN IZ KINE JE I DALJE ITALIJAN ;)