Juce sam drugu pravio SF2 koji nije htio s mjesta da makne (on ga kupio juce polovnog platio ga 1000KM ) , plastike mu nisu bas sjajne al dobro sve se da sredit , vodeno je hladjenje. Prvo sto je rekao to je da ne smije pustiti gas inace se motor ugasi. Otvorim prenos unutra malossi remen koji je ispucao sav , rolnice i variomat su bili PUNI totmasti , toliko je toga bilo da kad sam okrenuo variomat da istresem rolnice one nece vani
, ocistio sam to sve , zamijenio mu rolnice i remen , nije bilo ni filtera zraka , stavili mu spuzvu i krenem da nastimam karb ono zatvoren zrak skroz , odvrnem krug i po , skuter dodje sebi , upalio ga , radi na leru normalno , medjutim kad se da gas on povuce normalno 10ak metara i onda pocne gubit i dobijat gas kao da ga nesto gusi , sumnjam na svjecicu i na cok , svjecica je neka Super Bosna 75 kratki navoj , a na coku nema nikakvih zica , samo je onako zasarafljen , pa me interesuje koja tacno svjecica ide u taj skuter (model i koji navoj dugi ili kratki) i sta da uradim sa tim cokom , da ostavim tako kako jeste ili ipak da ga izvadim iz karba skroz i da onu rupicu zacepim necim? Koji su vasi prijedlozi ?
Napomena : Skuter je citav serijski , nemojte pitat koliko je presao jer je drug kupio taj skuter bez kontrolne table , vlasnik mu je to sve skinuo i ostavio samo guvernal da bude kao "sportski" , i da , nece na kljuc da pali , akumulator je ispravan i napunjen , sirena radi , al na kljuc nece , znaci ne cuje se ni skljocanje niti bilo sta , kao da prekidac nigdje nije ni spojen.