nebude to kod nas zaživilo godinama još a moguće ni nikad..
ulaskom u uniju nismo dužni preuzet sve njihove zakone pa se nadam ni te apsurdne (mada pošto nam je država apsurd nebi se čudil da samo te pi*darije preuzmemo)
Nebi me cudilo da i sad postoji propis kojim je moguce kanjavvanje i kod nas za to.
to onda znači da ni jet kacigu nesmiješ vozit sa sunčanim naočalama?kaj onda s onim kacigama koje u sebi imaju ugrađene sunčane očale i homologirane su za EU tržište?tek te očale vrijede K. i nikak se ne vidi kroz njih,više smetaju nego da koriste.
Suncane naocale nisu nigdje zabranjene, pa tako ni u jet kacigama.
Unutarnji zatamnjeni viziri su homologirani i time legalni.
btw, postiji nacin imat legalno zatamnjen vizir (barem veci dio). Postoje zatamnjeni pinlockovi, a oni se ne smatraju dijelom vizira pa stvar funkcionira - citao bas jucer po netu (UK, gdje uredno kaznjavaju zatamnjene vizire). Izgleda da se zakonodavci nisu sjetili i tome stat na kraj, al ne sumnjam da budu.
I nemoj trazit logiku u zakonima. Oni su tu da nam ubiru novce.
Pa da se po ljeti ili za zimskog suncanog dana kad je sunce nisko vozim bez tamnog vizira, oslijepio bi i pritom se negdje razbio. A suncane naocale mi nisu opcija jer moram nosit dioprtijske, a davat hrpu novaca za dioptrijske suncane mi ne pada na pamet
Evo primjer "logike"
u EU (ili barem nekim clanicama) su od prije godinu dana svi novi motori opremljeni ABSom. Sad zamisli kako je na enduro motoru koji se vozi po pijesku i soderu sa ABSom. Nema sanse stat jer blokirani kotac koji gura sljunak ili pijesak ispred sebe puuuuno efikasnije zaustavlja motor nego kad ABS sputava blokiranje kotaca