Dakle, stvari stoje ovako.
Prije 20 godina sam prvi put sjeo na vozilo na motorni pogon sa 2 kotača. zadnjih 15-ak godina šarafam po svemu dvotaktnom što mi dopadne pod ruke. Sa nazivom CDI sam se sretao X puta ali nikada me nije zanimalo šta je to jer mi nije trebalo.
Koliko sam onako sada u letu pogledao na google-u, to je neki elektrosklop za pražnjenje određene struje,...
E, sada, zanima me šta je to točno, čemu služi, kako se spaja i što je najbitnije, kako to da moj skuter bez toga radi i ide kao zvrk? Molio bih da odgovore da netko tko zna jer vjerujem da će se s vremenom pojaviti još ljudi kao što sam ja kada ih vrijeme natjera da shvate kako ima i drugih paljenja osim Iskra i Bosch platinskih 6V 17W i 12V 50W...
Moje znanje je oldschool i ima još takvih ljudi, vjerujte, pa evo... Tko pita-ne skita....
Jbg, ako moj motor ide bez toga... zanima me ko je sad tu lud, ja ili oni što su konstruirali el. instalacije na skuterima...
Na toliko sam motora doslovce pravio instalacije i nikada ali nikada nisam koristio taj cdi...
Možda sam imao sreće do sada ali čisto sumnjam... Moj motor to nema a sad sam shvatio da imam jedan cdi od baotiana na tavanu a nisam ni znao čemu to služi...