Pozdrav drugari
Radim drugu jednu prepravljenu ditech apriliu i evo pije mi krv vec par dana. Zamjenio sam joj radilicu, ležajeve, semeringe, izbusio cilindar na specijalu i stavio novu pumpu za vodu. Kompresija je odlicna, motor vuce super al rad na leru i paljenje su pegla. Vrlo teško pali i nemoguce je namjestiti neki normalan ler gas. Uglavnom moram zacepiti ulaz zraka na airboxu da bi upalio a chok je 100% isparavan. Kad ga tek ugasim i upali nekako al cim odstoji malo duze nema sanse upaliti bez zatvaranja airbixa.
Struja je takodje prepravljna tako da zaista vise nemam ideja u sta pogledati. Jedino mi se cini da usisni ventil ne drzi najbolje, kad ga pogledam ocima sve je ok al kad verglam vidim da na karburatoru dosta vraca nazad.
Ako je neko imao iskustva sa slicnim problemima neka pomogne.
Hvala.
Edit
Kabr je dell 12 sa 74 diznom a probao sam i nov novcat weber 12 sa 65 diznom i oba se isto ponašaju s tim da sa weberom mrvicu bolje vuce.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
U nekim slucajevima vraca gorivo natrag u airbox, ne znam zasto se to desava. Jesi li smanjio ulaz u airbox? Ako je ostao iznad 15mm imati ces problema s paljenjem i podtlakom.
A najbolje radi i ide kad je masina prva ugradnja.
Evo da update - ujem stanje.
Znaci na kraju sam vrlo uspješno uštimao karb ditecha pa da podijelim iskustva.
Ostavii sam orginal namotaje i magnet s tim sto sam na magnetu obrusio sve one zubice za pickup i ostavio sami jedan kojeg sam ranije mjerenjem izabrao da bi imao predpaljenje nesto izmedju 1 i 1.5mm prije GMT. CDI sam uzeo od kineza sa DC strujom. Bobinu takodje.
Stavio sam nove usisne lamele od minarelli masine a karb je dell 12 sa 82 glavnom diznom i 50 ler diznom,zrak je nesto na krug i malo odvrnut. Automatski chok sam preradio na rucni a airbox je ostao seriejski ne dirnut. Otvor je fabricki.
Nasao sam i deklo sa kurblom od katane al i tu je bilo gimnastike, morao sam obrusiti i osovinu kvacila i radilicu po 1mm jer je zapinjalo kad stignem deklo.
Uglavnom sad je motor odlican. Pali ko mina ide ko hitna.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk