Čemu služi rupa na klipu i odgovara li to za moju krdžu. Naravno, ako ima benefita od te rupe.
Odakle ti ova slika? Netko se potrudio napisati dobru deklaraciju i cestitam mu na tome.
To ti je inace klip za Ditecha ali zracno hladjenje!
Korosti ga Aprilia Scarabeo Ditech, rijedak skuter, imao sam ga, bas moj, bas bas. To je najudobniji skuter koji sam ikada vozio, ima zracnice pa je i zbog toga, a i ovjes je profinjen. Pravi gospodski.
A rupa u klipu je zbog toga sto taj ditech ima zeleni rasprsivac koji ulazi u kompresioni prostor za razliku od LC varijante gdje nije takav vec je u ravnini glave iznutra.
I taj klip ima 2 rupe na peru klipa.
Cilindar je aluminijski tako da su i karike krom za nikasil.
Sto se tice ulja, nabijem Motul na k**ra*. To je ulje za picke ako ga uzimas i placas vise nego jednakovrijednu alternativu. Postalo je najcjenjenije ulje jer je PR odradio svoje (nabijem.ih sve na k u kolektivu) i naravno jebeno prezirem.
To sto imam u steku dosta Motula, znaj da je dobiveno za dzabe ili je povoljno placeno.
A kad ga nestane, za 2T cu uzimati zlatnu flasu Castrola polusintetike jer castrol najmanje dimi i smrdi, a i 5kn je skuplje od najjeftinije polusintetike.
Do sad sam u preko 200 000km na 2T skuterima izvozio sljedeca ulja:
- Castrol actevo i TTS, i vozio sam onaj legendardni TTS u zelenoj flasi s perverzbim i nenadjebivim mirisom. Polusintetika najmanje dimi i smrdi, full takodjer jako dobra po tom pitanju.
- Mobil 1 Racing full sntetiku i njihovu polusintetiku, ne dimi i ne smrdi.
- Ipone jagoda full sntetika ona plava sto zestoko mirisi
i socijalna crvena polusintetika koja duplo slabije mirisi, ovdje pase miris.
- Silkolene scoot sport polusintetiku, dimi vise od prosjeka.
- Stihl minerala, malo vise dimi.
- Husqvarna polusintetika plava, ovo je smrdilo ko kiselina iz akumulatora.
- Shell fullsintetiku, polusintetiku i litru minerale, malo vise dimi.
- 1l Modrica minerale, dimi, minerala.
- 1l Albanske polusintetike, ok je.
- Sad prelazim na Motul Expert jer ga imam u steku pao mi s neba
Od ovoga sam potrosio oko 100l Mobila, cca 70 full sintetike i 30l polu. Nikad nikakvih problema u bilo kojem pogledu.
Tko se vozi lagano i ne ispuhuje cvaju, njemu ce i dimiti i smrditi i imati ce problema s garezi. Kad mi dodje takav klijent i kad odem na test voznju, sve se zivo spusi iz auspuha.