Zz all ..
evo prosle su dvije sedmice od kako sam na hurricanea stavio kit 70ccm i leovince tt .. sve je bilo ono .. dobro za pocetak , imao slab start al stavim tvrdju centralnu i doslovno je letio na startu , jarana sa 100ccm uzimao na startu
al juce nakon malo duze voznje (nekih 40km) cujem kao sistanje nekakvo kod cilindra ...i od kako sam primjetio to teze pali.. provjerim svjecicu ono cini mi se ko ok da je mjesavina
al eto opet je ocistim i pritegnem misleci da je ona to zbog ceg 'sisti'
al zakurblam i opet ce cuje to sistanje , provjerim auspuh dotegnut dobro ...
i danas skinem masinu sa rama skinem glavu cilindra i vidim da je onaj gasket sto dodje izmedju glave i cilindra napukao
sreca imao sam onaj stari sa 50cc uporedio sam i isti su (ovaj serijski ima malo manji unutrasnji precnik ali gledao sam klip ga ne dotice .. )... sastavim ja sve to odem krug .. i u trenutku kada auspuh pocne rezonovati skuter se pocne ko gusiti , i naglo izglubi brzinu (moram pustiti gas na 5/6 sekundi pa opet dati da bi ko krenuo bolje malo) .. okrenem se ja krenem nazad kuci i na ravnici opet jaci gas da vidim oce li gusiti , poce nesto kao da sisti opet jedno 3/4 sekunde i prestalo je .. dodjem kuci dignem skuter na nogare dam gas .. sve mi normalno zvuci...nije mi se dalo skidati opet sve mrak pao a sutra moram rano ustat... :S sta bi moglo biti .. i zna li neko moguci razlog pucanja ovog gasketa ??