Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: pretjecanje kolone  (Posjeta: 5852 )

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ivano_007

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
Odg: pretjecanje kolone
« Odgovori #20 : 06 Svibanj, 2013, 19:23:35 »
Baš jučer vidio kad se skupila kolona na semaforu i dva policijska Bmw-a samo lagano zaobišla kolonu i došla na čelo dakle ravno pred semafor. Sad ako oni to rade, valjda će biti tolerantni prema tebi :binkybaby:
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Online 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Re: Odg: pretjecanje kolone
« Odgovori #21 : 06 Svibanj, 2013, 19:26:18 »
Baš jučer vidio kad se skupila kolona na semaforu i dva policijska Bmw-a samo lagano zaobišla kolonu i došla na čelo dakle ravno pred semafor. Sad ako oni to rade, valjda će biti tolerantni prema tebi :binkybaby:

U takvim situacijama je pozeljno da si iza njih kad to radis. Iako, znao sam bi i ispred njih i nikad problema. Dapace, cekajuci zeleno, popricali ugodno

Sent from my HTC One X

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Odg: pretjecanje kolone
« Odgovori #22 : 06 Svibanj, 2013, 19:29:10 »

Ja smatram da su seronje svi koji puše i pritom bacaju čikove kroz prozor i prazne pepeljare na parking ili kraj ceste, ...a sve kao fini i ušminkani s opranim autom :angry7:
Ja bacam čikove kroz prozor isto, ali mi je zato uvijek prljav auto :icon_biggrin:

Što se tiče teme, sve je već rečeno, policija je dosta tolerantna po tom pitanju, ali većinom kad se provlačiš dok se auti ne kreću.
Nebih preporučio guranje između auta u pokretu, više radi vlastite sigurnosti, jer dosta ljudi ne gleda u retrovizore ili njim se nađeš u mrtvom kutu, pa dok te pobere, ti ćeš bit kriv u svakom slučaju.
sigurnije se gurat između autiju u pokretu nego stojećih, bar znaš da ti niko neće otvorit vrata , a još ako su 2 paralelna ...extra..znaš i da se neće prestrojit 

kod stojećih naravno...što manja brzina, kočnice u pripremi, ali prije toga provjera ima li pandurije okolo,
tu i tamo blicanje, možda me spasi od otvoranja vratiju nikad ne znaš

Kod onih u pokretu, uvijek treba vozit 10-20% brze od njih. Tada si krace izlozen njihovim krivim reakcijama i mrtvom kutu (ali ne brze od toga jer tada te mozda nece ni vidjet). Kad stoje, sto sporije tako da ako i dodje do otvaranja vrata stignes zakocit ili u najgorem slucaju ne napravit velku stetu. Ja kroz zaustavljene kolone vozim 10-20 kmh

Sent from my HTC One X

Offline Reponja

• moderator
  • Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Aprilia Rally,
  • Moja Kaciga: Held
  • MojSetup: je specijalan Sport!
  • MojSpuh: Tecnigas Trek
« Odgovori #23 : 06 Svibanj, 2013, 19:38:22 »
Službenim Tomosom prolazim bez beda do semafora, čak sam i policiju znao obilaziti (ali samo ove koje znam)..
Sa skuterom sam puno sporiji i više oklijevam ako su policajci u blizini. Motor je pak opet priča za sebe, njime
prođem ako je moguće, ali se turiranjem najavim (pa se zna dogoditi Mojsije-efekt ako nema mjesta za mene)..  ;D
"I would berry my dick so far inside her ass, who ever could pull it out would be crowned king Arthur!"

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
Re: pretjecanje kolone
« Odgovori #24 : 06 Svibanj, 2013, 19:42:19 »
Mojsije efekt bi bio razmicanje kolona? :)

Sent from my HTC One X

Offline SlayForMoney

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: zagreb
  • Moj Skuter: SpeedFight2
  • Moja Kaciga: Caberg V2R
  • MojSetup: n/a
  • MojSpuh: hrđav
Odg: Re: Odg: pretjecanje kolone
« Odgovori #25 : 06 Svibanj, 2013, 19:43:31 »

Ja smatram da su seronje svi koji puše i pritom bacaju čikove kroz prozor i prazne pepeljare na parking ili kraj ceste, ...a sve kao fini i ušminkani s opranim autom :angry7:
Ja bacam čikove kroz prozor isto, ali mi je zato uvijek prljav auto :icon_biggrin:

Što se tiče teme, sve je već rečeno, policija je dosta tolerantna po tom pitanju, ali većinom kad se provlačiš dok se auti ne kreću.
Nebih preporučio guranje između auta u pokretu, više radi vlastite sigurnosti, jer dosta ljudi ne gleda u retrovizore ili njim se nađeš u mrtvom kutu, pa dok te pobere, ti ćeš bit kriv u svakom slučaju.
sigurnije se gurat između autiju u pokretu nego stojećih, bar znaš da ti niko neće otvorit vrata , a još ako su 2 paralelna ...extra..znaš i da se neće prestrojit 

kod stojećih naravno...što manja brzina, kočnice u pripremi, ali prije toga provjera ima li pandurije okolo,
tu i tamo blicanje, možda me spasi od otvoranja vratiju nikad ne znaš

Kod onih u pokretu, uvijek treba vozit 10-20% brze od njih. Tada si krace izlozen njihovim krivim reakcijama i mrtvom kutu (ali ne brze od toga jer tada te mozda nece ni vidjet). Kad stoje, sto sporije tako da ako i dodje do otvaranja vrata stignes zakocit ili u najgorem slucaju ne napravit velku stetu. Ja kroz zaustavljene kolone vozim 10-20 kmh

Sent from my fensišmensi smartfon

prolazim pored auta samo dok stoje. čim kolona krene, ubaciš se između. to mislim da bi trebao biti osnovni bonton vozača skutera - zbog svoje i tuđe sigurnosti.
najviše prestrojavanja između traka se događa dok oni voze 20-40kmh, u drugoj brzini. otvaraju se mjesta u koloni dok ubrzavaju/koče i vozači se pokušavaju ubaciti, to je najopasnije za nas.
Drive it like you stole it

Offline Reponja

• moderator
  • Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Aprilia Rally,
  • Moja Kaciga: Held
  • MojSetup: je specijalan Sport!
  • MojSpuh: Tecnigas Trek
Odg: Re: pretjecanje kolone
« Odgovori #26 : 06 Svibanj, 2013, 21:45:46 »

Naravno, zar je moglo biti shvaćeno drukčije?
Marving Legend čini čuda i svakome želim po jedan set!  :headbang:
"I would berry my dick so far inside her ass, who ever could pull it out would be crowned king Arthur!"

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #27 : 06 Svibanj, 2013, 22:28:08 »

Naravno, zar je moglo biti shvaćeno drukčije?
Marving Legend čini čuda i svakome želim po jedan set!  :headbang:

Za nevjernika poput mene, trebalo je razmislit dulje od 2 sekunde da skontam - na kraju je pomogla scena iz jedne parodije  ;D

Offline zemo323

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Pežov
« Odgovori #28 : 26 Svibanj, 2013, 11:13:31 »
Da ne otvaram novu temu  ;D

Jucer se dogodilo da smo pretjecali kolonu i taman kad smo presli jedno auto ispred kojeg je bilo dosta mjesta kolona je stala. Vozac je bio bas ostro kocio, ABS se palio i taman kad smo prilicno usporili udari nas auto sa zada.
Jel moze netko pouzdano reci tko je kriv?
Weddings are basically funerals with cake.

Offline StudioIT

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: Gilera Nexus 500
  • Moja Kaciga: Nolan N85
« Odgovori #29 : 26 Svibanj, 2013, 13:55:08 »
Uvijek je kriv onaj iza, nije držao dovoljan razmak.
Nexus 500: mašina Master 492 ccm + polirana glava + "sportskija" bregasta + ravan usis i konusni filter + vanjski regulator pritiska goriva + Auspuh R1 + tokaren variomat, polutke i zvono + razdvojene kočnice s pumpicama od GP800 i opletene cijevi

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #30 : 26 Svibanj, 2013, 14:04:14 »
Uvijek je kriv onaj iza, nije držao dovoljan razmak.

:icon_thumright:

Jedino sto je kolonu zabranjeno preticat (mislim da se kolonom tretira 3 ili vise vozila), ali to nema veze sa krivnjom za sudar, eventualno kazna za preticanje kolone ako je to utvrdjeno od strane policije
« Zadnja izmjena: 26 Svibanj, 2013, 14:05:48 3alfa3 »

Offline zemo323

• maxi forumaš
« Odgovori #31 : 26 Svibanj, 2013, 14:20:13 »

jbg. policija nije dolazila, razminili se brojevi telefona i nastavilo se sa slavljem  :glasses2:

hvala na odgovoru  :)

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #32 : 26 Svibanj, 2013, 14:33:20 »

jbg. policija nije dolazila, razminili se brojevi telefona i nastavilo se sa slavljem  :glasses2:

hvala na odgovoru  :)

Onda samo sa krivcem kod njegovog procjenitelja da poslikaju vozila u polozaju koji je bio za vrijeme sudara i prijavit stetu.
Ako je steta mala, mozda je bolje covjeku da ti plati na ruke stetu. Recimo, 500-700knkn mu se isplati dat da se ne zajebavate sa osiguranjem

Offline zemo323

• maxi forumaš
« Odgovori #33 : 26 Svibanj, 2013, 16:09:55 »
rekli su se dogovorit, nema stete gotovo nista. Malo napukao branik kod kuke za slepanje i to je to na golfu 5 a ovaj sto je udario on je svoje kvalitetno razbio

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #34 : 26 Svibanj, 2013, 16:31:09 »
To inace ide novi branik s lakiranjem, a to je vjerojatno par tisuca kuna

Sent from my HTC One X