Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: OPREZ zetovci provjeravaju aplikacije!!!  (Posjeta: 4146 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline maky_zg

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: upravo kupujem
  • Moja Kaciga: nolan N84 tiger
OPREZ zetovci provjeravaju aplikacije!!!
« : 15 Travanj, 2013, 09:43:23 »
Da se i ja pohvalim, u petak sam dobio kaznu.
Vozim se u busu i dolazi do mene kontrolor, ja mu pokazujem uredno "kartu" koja vrijedi sa mobilne aplikacije "Zet Karta".
Cigan vadi svoj smartphone i gleda u tu istu aplikaciju i kaže mi da mi karta ne vrijedi jer je skinuta sa te aplikacije.
Ja mu odgovaram da je ta karta važeća i da on ne može znati da li sam ju ja kupio ili netko drugi.
Nakon toga idu prijetnje policijom, ponovno ista priča kako je to karta sa aplikacije itd itd...
Da ga skinem s k**ca dao sam mu osobnu pa mi je napisao 215kn kazne.
I da, nisam se mogao toliko natezat s njim dok dođe stanica da izletim van jer je bus presporo vozio.

Tako da znate da pojedinci i to provjeravaju, koliko je to legalno nemam pojma, tj. dali imaju ovlasti diskreditirati takvu kartu.
Ja se sad mogu žaliti i otići na sud te pokazati kako sam imao kartu (kopirana je u inbox) ali ne znam da li bi to prošlo?!
Svejedno u 3 mjeseca švercanja (360x3-215=865) sam uštedio 865kn.  ;D

Offline Maestral

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zgrb
  • Moj Skuter: Beverly 200
  • Moja Kaciga: ...je lijepa
  • MojSetup: ...skuter na cesti, ja na skuteru..
  • MojSpuh: ...izvodi ispusne plinove
Odg: OPREZ zetovci provjeravaju aplikacije!!!
« Odgovori #1 : 15 Travanj, 2013, 11:05:01 »
Vozim se u busu i dolazi do mene kontrolor, ja mu pokazujem uredno "kartu" koja vrijedi sa mobilne aplikacije "Zet Karta".
Cigan vadi svoj smartphone i gleda u tu istu aplikaciju i kaže mi da mi karta ne vrijedi jer je skinuta sa te aplikacije.
Ja mu odgovaram da je ta karta važeća i da on ne može znati da li sam ju ja kupio ili netko drugi.
Nakon toga idu prijetnje policijom, ponovno ista priča kako je to karta sa aplikacije itd itd...
I da, nisam se mogao toliko natezat s njim dok dođe stanica da izletim van jer je bus presporo vozio.

Tako da znate da pojedinci i to provjeravaju, koliko je to legalno nemam pojma, tj. dali imaju ovlasti diskreditirati takvu kartu.
Ja se sad mogu žaliti i otići na sud te pokazati kako sam imao kartu (kopirana je u inbox) ali ne znam da li bi to prošlo?!
Svejedno u 3 mjeseca švercanja (360x3-215=865) sam uštedio 865kn;D

..i utjecao na to da poskupe karte svima onima koji ju uredno placaju ukljucivsi vjerojatno i tvoje roditelje, prijatelje i td.

Bravo.

Ali u ovoj zemlji vjerojatno ispadas heroj svoje vrste jer vecina ljudi ne vidi dalje od vlastitog nosa...

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #2 : 15 Travanj, 2013, 11:10:12 »
O kojoj je aplikaciji riječ?
Ako je o onoj koja ti uredno skine s računa,onda nebi smelo bit problema,a ako je o nekim drugim,onda da,ali ta aplikacija je samo za odabrane :glasses9:
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline maky_zg

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #3 : 15 Travanj, 2013, 13:41:06 »
Dok nisam radio uredno sam plaćao mjesečnu 120kn i nisam prigovarao. Sad od moje bruto plaće uzmu 1700kn poreza i dobar dio ide i za ZET, a opet moram plaćati ovu nenormalno skupu kartu...volio bi da u ovoj temi ne idemo dalje u ovom smjeru.
Moj odabir je dali ću platiti ili neću, a na zetovcima je da me hvataju.  ;D

Radi se o android aplikaciji "ZET Karta", preko nje se može legalno kupiti karta, a isto tako i podijeliti kod karte sa svim drugim korisnicima aplikacije. To dijeljenje je još uvijek u sivoj zoni jer nije jasno zakonom zabranjeno!

Offline andy

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: OPREZ zetovci provjeravaju aplikacije!!!
« Odgovori #4 : 15 Travanj, 2013, 16:52:09 »
Nemozes pomocu aplikacije zet karta kupit kartu pravu, moze ti samo izgenerirat kartu po broju koji mu zadas i da izgleda kao prava, al zapravo ona ne vrijedi..

Kartu možeš kupit pomoću zagreb tramvaj aplikacije tako nekako..

Offline tommy

• Tržnica : (+6)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Jupiter
  • Moj Skuter: Malaguti Phantom F12
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: Malossi Sport 70
  • MojSpuh: Puvalica
« Odgovori #5 : 15 Travanj, 2013, 19:10:39 »

Svejedno u 3 mjeseca švercanja (360x3-215=865) sam uštedio 865kn;D

..i utjecao na to da poskupe karte svima onima koji ju uredno placaju ukljucivsi vjerojatno i tvoje roditelje, prijatelje i td.

Bravo.

Ali u ovoj zemlji vjerojatno ispadas heroj svoje vrste jer vecina ljudi ne vidi dalje od vlastitog nosa...

gdje ti živiš u nekoj bajci, pa čitava država tako funkcionira, šta bi on trebo pola plaće ZET-u davat
zajedno smo skupa

Offline stark1

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera runner 50 sp
  • MojSetup: *
  • MojSpuh: *
« Odgovori #6 : 15 Travanj, 2013, 20:02:28 »
pa nisu karte zbog sverca poskupljele,a danas kroz zivot se treba snalaziti

Offline kkihalic

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Baotian Rocky
  • Moja Kaciga: AGV Strada
  • MojSetup: 82ccm
  • MojSpuh: poliran :D
« Odgovori #7 : 16 Travanj, 2013, 15:29:02 »
kaj si mu osobnu dao budalo jedna  :toothy12: , veliš idem van na idućoj i aj bok...nema on pravo tebe zadržat u busu dok dođe policija jer je to ograničavanje kretanja što ti samo policajac smije napravit , on ne..veliš mu idem dole iduća , ak veli nemože policiju čekaš ti veliš nemože nemreš mi zabranit i HAAAA i bok i aj bok  :toothy12:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
Re: Odg: OPREZ zetovci provjeravaju aplikacije!!!
« Odgovori #8 : 16 Travanj, 2013, 15:47:35 »
kaj si mu osobnu dao budalo jedna  :toothy12: , veliš idem van na idućoj i aj bok...nema on pravo tebe zadržat u busu dok dođe policija jer je to ograničavanje kretanja što ti samo policajac smije napravit , on ne..veliš mu idem dole iduća , ak veli nemože policiju čekaš ti veliš nemože nemreš mi zabranit i HAAAA i bok i aj bok  :toothy12:

Tak bi trebalo bit. Al neki put oni to i silom rjesavaju, bilo po novinama.
E sad, ak si 2 metra i 120+ kila, problema nebi smjelo bit :)

Sent from my HTC One X

Offline duje87

• Tržnica : (+18)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Split
Odg: Re: Odg: OPREZ zetovci provjeravaju aplikacije!!!
« Odgovori #9 : 16 Travanj, 2013, 16:22:17 »

Tak bi trebalo bit. Al neki put oni to i silom rjesavaju, bilo po novinama.
E sad, ak si 2 metra i 120+ kila, problema nebi smjelo bit :)

Sent from my HTC One X

nemoras imat dva metra da bi nekog isprokida, samo ne smis ti prvi njega udrit, nego on tebe, dalje je sve lako:)

Offline kkihalic

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 16 Travanj, 2013, 16:35:44 »
eto duje sve reko...ima u busu ljudi koji možda budu i snimali ili htjeli svjedočiti onda...a i ako te ovaj degenerik tamo naprijed ne želi pustit van uvijek je onaj crveni prekidač za ispustit zrak i ručno otvorit vrata..

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #11 : 17 Travanj, 2013, 22:49:43 »
daj sad ozbiljno zašto si mu dao osobnu???

Offline maky_zg

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #12 : 18 Travanj, 2013, 07:03:05 »
Zato jer me uhvatio između kajzerice i remetinca, tamo ima 1,5km između stanica a bus mora i preko rotora, vožnja traje dobrih 5minuta, nisam se mogao više natezat sa budalom. A nemam 2 metra i 120kg  :dontknow:

Offline vktr

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #13 : 18 Travanj, 2013, 08:48:00 »
Zato jer me uhvatio između kajzerice i remetinca, tamo ima 1,5km između stanica a bus mora i preko rotora, vožnja traje dobrih 5minuta, nisam se mogao više natezat sa budalom. A nemam 2 metra i 120kg  :dontknow:
pa kaj se imaš natezat, veliš nemam osobnu, i to je to  :icon_biggrin:
a na prijetnje policijom mu se moš lagano  nasmijat, u sebi ako te strah reakcije na smijanje  :toothy12:
u najgorem slučaju može te izbacit iz busa, al kaj, ak ti se ne da hodat ne moraš ni izać  :toothy11:

znači to ti je ko da si dobrovoljno izvadio 200 i ne znam kolko kuna i dao čovjeku
znači ja da imam 2 metra i 120 kila i da ti kažem: daj mi 200 kuna, jel bi mi dao?
« Zadnja izmjena: 18 Travanj, 2013, 08:50:41 vktr »

Offline maky_zg

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #14 : 18 Travanj, 2013, 09:55:46 »
Vidio sam osobno dva puta da je policija došla na njihov poziv, tako da to nisu samo puste priče.
Mada mi je idiotski da izlaze za tih 215kn a za krađu u dućanu ispod 2000kn ni ne razmišljaju o izlasku na teren.

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 18 Travanj, 2013, 13:58:15 »
Vidio sam osobno dva puta da je policija došla na njihov poziv, tako da to nisu samo puste priče.
Mada mi je idiotski da izlaze za tih 215kn a za krađu u dućanu ispod 2000kn ni ne razmišljaju o izlasku na teren.
a za što te policajac može kazniti uopće?
dužan si mu pokazati osobnu,
a sad,
smije li policajac tvoje osobne podatke davati drugim fizičkim osobama? to je drugo pitanje
traži ga broj značke i zovi internu kontrolu i prijavi ga

uostalom misliš da bi policija stigla na poziv, u roku 2 minute kolko mu treba do sljedeće stanice?
« Zadnja izmjena: 18 Travanj, 2013, 13:59:53 vktr »

Offline maky_zg

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #16 : 20 Travanj, 2013, 17:11:18 »
Nemojte se zavaravati, zetovci imaju po zakonu pravo tražiti osobnu, sestra mi radi u MUP-u i točno zna, dobili su dozvolu još prije više od godinu dana.

Offline spyke#1

• Tržnica : (+3)
  • forumski skejter
  • **
« Odgovori #17 : 20 Travanj, 2013, 17:32:21 »
« Zadnja izmjena: 20 Travanj, 2013, 19:20:25 spyke#1 »

Offline kkihalic

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 20 Travanj, 2013, 18:56:04 »
Nemojte se zavaravati, zetovci imaju po zakonu pravo tražiti osobnu, sestra mi radi u MUP-u i točno zna, dobili su dozvolu još prije više od godinu dana.
bez uvrede al seka ti nema pojma  :toothy12:

Offline duje87

• Tržnica : (+18)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Split
« Odgovori #19 : 21 Travanj, 2013, 12:07:35 »
bez uvrede al seka ti nema pojma  :toothy12:

pa radi u Mupu, sta je tu cudno ;D