kakvih isusovih 20000km?
uz redovne preglede i zamjenuu klipa i naravno dobro poštelan fergazer taj kit ide daleko preko 45000km bez problema!
govorim iz osobnog iskustva ali ne na SF2
Druze nisam ja rekao da sam presao 20000km i da je krepao,rekao sam "vec 4-5 sezona i preko 20000km" sto podrazumjeva da i dalje vozim, a jos uvijek ide ko i prvog dana,na 10000km sam promjenio klip i karike,naravno stavio orginal al nikakve razlike nisam primjetio poslije zamjene,zamjenu sam uradio cisto onako sigurnosti radi a ne sto je oslabio,karike koje sam izvadio nisu imale zracnosti nista vise od novih a ni klip nije otisao u minus.
Dakle samo kvalitetno podmazuj i vozices se dugo.Sto se trajnosti na SF-u tice moze samo biti jos bolja nego na Pia/Mina masinama jer se vrti 1000-1300rpm manje i samim time oslobadja nesto manje snage.
@FeZox
Sa Pro spuhom ces sigurno izvuc vise snage ali ces uz nju dobiti i vise buke a i izvlacenje maksimuma iz tog kita sa tim sumnjivim RMS klipom je prilicno rizicno. A voznja sa YasuniR-om je nesto skuplja opcija ali bolja kao dugorocna investicija,nesto manje snage nego sa PRO ali uz dosta manje buke,manjom potrosnjom i dosta kvalitetnijim auspuhom.