Tehnički kutak > Tuning skutera
Variomat FR4 stiže na test!!
zvonkec_92:
moje misljenje je da na ovom variomatu rolice ne traju dugo bas zbog onog dijela koji se zakrece. tako ce se prije poderat nego kao sto je na klasicnom variomaru da rolice samo guraju ono zelezo..
3alfa3:
--- Citat: zvonkec_92 - 06 Travanj, 2013, 11:56:05 ---moje misljenje je da na ovom variomatu rolice ne traju dugo bas zbog onog dijela koji se zakrece. tako ce se prije poderat nego kao sto je na klasicnom variomaru da rolice samo guraju ono zelezo..
--- Kraj citata ---
Praksa pokazuje suprotno
Sent from my HTC One X
robert:
--- Citat: zvonkec_92 - 06 Travanj, 2013, 11:56:05 ---moje misljenje je da na ovom variomatu rolice ne traju dugo bas zbog onog dijela koji se zakrece. tako ce se prije poderat nego kao sto je na klasicnom variomaru da rolice samo guraju ono zelezo..
--- Kraj citata ---
brže poderat rolice nego standardni multivar? pa nije napravljen od brusnog papira sa gradacijom 40
Peksy:
Ja iman pitanje,hoce bit ovaj vario za bb-a?
steeef:
--- Citat: 3alfa3 - 06 Travanj, 2013, 11:29:08 ---Ovaj variomat donosi novost - torque drive. Vec sama ideja obecava, a moje misljenje je slijedece....
Hipotetski, kad bi drugi variomati bili savrseno proracunati za prijenos, ovaj variomat nebi imao puno prostora za poboljsanje samih performansi, ali definitivno je u prednosti po pitanju trajnosti remena i potrosnje goriva.
Jedva cekam da se testira jer osobno mislim da je pravo osvjezenje na trzistu.
Do sada se filozofija nije mijenjala, samo se usavrsavala postojeca, a ovo je nesto potpuno drugacije.
Cudi me da "veliki igraci" nisu pokusali napravit tako nesto
Sent from my HTC One X
--- Kraj citata ---
mislim da najveću ulogu igra ovo prvo kaj si napisal - torque..znači sa samim principom otvaranja koje je konusno stvara puno manje otpora nego ko na standardnim variomatima na koima je ono pravocrtno i s tim se već u teoriji da zaključit da daje više momenta i elastičnija ubrzanja i međuubrzanja..
vezano za drugio boldani dio,neki jesu usavršavali postojeće a neki su ostali na istom od samog poletka,pokazal se ok i marketing je svoje odradil..
isim j.coste ovo je nešto novo nešto divlje pa jedva čekam i to probat :P
kaj se tiče rolice,one su na krajevima lagano zaobljene,zato u taj variomat ne idu od ni jednog drugog variomata..zbog manjeg otpora koi radi sam variomat svoim otvaranjem i same rolice manje trpe nego na ostalim variomtima.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju