Tehnički kutak > Tuning skutera
Variomat FR4 stiže na test!!
Drnda:
radi samog nacina otvaranja, logicki bi se trebao umanjiti otpor sirenja, sto znaci manji okretaji i linearnije ubrzanje, a sumnjam da ce se trositi stupovi na koje idu slideri kao na normalnim variomatima (kad se pojedu slideri pa se stanje stupici po kojima idu)
uglavnom, zna li se za koje masine imaju u ponudi, predpostavljam za pocetak leader i 50 piaggio i minarelli ?
3alfa3:
Slajderi na klasicnom variomatu trpe udarce bez "ublazivaca" - direktno. Ovdje to nije slucaj zbog torquea koji iako nije zbog toga napravljen, djeluje na manje naprezanje slajdera
Ima i za 50ccm, nesto sam citao o tome, al najbolje da efz napise jer on zna
Sent from my HTC One X
SF2 Freak:
Ovo je isto ko Linearna polutka naspram obične , vjerujem da će tj. sigurno će se imati bolje ubrzanje s ovim varijom nego s nekim drugim.
steeef:
za piaggio ima za sve mašine osim za bb 2t ako se ne varam :icon_scratch:
al je bilo priča da je u izradi il već da je spreman za prodaju,neznam točno taj info..
znači za piaggio ima za 50cc 2t (valjda onda i 50cc 4t) 125/200 leader, 250/300 quasar i 400/500 master mašinerije.
3alfa3:
Bas mi je zal kaj nemam vise nrga.... Em bi mi dobro doso za po gradu, a bome bi i probao ovaj variomat pa ak ne valja, utopil ga nekom jelenu :)
Sad ozbiljno,
Zivo me zanima kak radi. Vidim mu bolju iskoristivost na 4t (pogotovo vecih kubikaza) gdje je razvoj snage i momenta u sirem podrucju okretaja, al ko zna, mozda i na 50ccm 2t ima smisla....
Sent from my HTC One X
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju