Tehnički kutak > Tuning skutera
Variomat FR4 stiže na test!!
zrakoplovac:
--- Citat: mhr-team - 30 Travanj, 2013, 09:40:56 ---baš čitam vaše odgovore i koliko sam zaključio iz njih taj fr4 vario i nije ono što se na forumu već duže vrijeme očekuje a sve zahvaljujući onoj gif animaciji tj. video sa one utrke di kao fr4 vario ubija konkurenciju... sad nznm eto, ako se na leader mašinama ne osjeti prevelika razlika ili možda nikakva u odnosu na polini vario, iz kojeg razloga bi se onda osjetila na 2T skuterima? i btw i polini evo vario sa 9 rolica ima 50% manju potrošnju rolica u odnosu na variomate sa 6 rolica, te po tome onda ništa ne zaostaje za fr4?
vaše mišljenje?
--- Kraj citata ---
tak nekak,manji je dodirni tlak...ali baš za 50% da se poveća trajnost,ne bi rekel :icon_thumright:
:)
[SB]Replica 180:
--- Citat: steeef - 30 Travanj, 2013, 09:06:54 ---dakle prvi dojam ludnica,krenul na posel u 8 a stigel u pol 8 :icon_biggrin:
uglavno kak je neno napisal,nema vibracija i skuter radi puno mirnije i ugladjenije..po osjecaju ubrzanja su lineranija i ostavlja dojam da se masina manje muci i lakse dize okretaje,mada se okretaji nisu povecali u odnosu na serijski..(mozda 100 okretaja + -)
u serijskom variu rolice su 11.2 gr ( po vagi ) a ove u fr4 variu su 15 mada se cini da su mrvicu teske,skuter se fino zavrti na 7600 rpm kad se poklopi gas al onda ima pad okretaja na 7300 pa onda opet krene dizat okretaje..
sljedecih par dana sw bude vozilo s njim pa se bude vidlo kak se ponasa,ovo je bilo samo na putu do posla kroz promet..
ali naspram polini/malossi variomata radi na dost nizim okretajima (oko 1000 rpm)
bez mjerenja nema nist
--- Kraj citata ---
ako je to istina 2 brata također ,ce bit zainteresirani za taj vario ;D
cvele60:
Nista bez proba sa nekoliko tezina rolnica,centralnih opruga...nijedan vario ne dolazi sa IDEALNOM tezinom pa ni FR4 ...
efz:
--- Citat: mhr-team - 30 Travanj, 2013, 09:40:56 ---baš čitam vaše odgovore i koliko sam zaključio iz njih taj fr4 vario i nije ono što se na forumu već duže vrijeme očekuje a sve zahvaljujući onoj gif animaciji tj. video sa one utrke di kao fr4 vario ubija konkurenciju... sad nznm eto, ako se na leader mašinama ne osjeti prevelika razlika ili možda nikakva u odnosu na polini vario, iz kojeg razloga bi se onda osjetila na 2T skuterima? i btw i polini evo vario sa 9 rolica ima 50% manju potrošnju rolica u odnosu na variomate sa 6 rolica, te po tome onda ništa ne zaostaje za fr4?
vaše mišljenje?
--- Kraj citata ---
Kolega po cemu si ovo zakljucio ;D
Vario je tu par dana, jos ni jedan usporedni test sa nekim drugim skuterom nije napravljen, ni jedno mjerenje prolaznog vremena na određenoj dionici, nikakav test ubrzanja, nismo ni rolice stavljali lakse, znaci skoro pa nista.......nije razlog da ne zelimo, vec jednostavno nismo stigli uz sve ostale obaveze.......kao sto je stef napisao bez mjerenja nemozemo konkretno pricat, sve sto govorimo je na osjecaj, a sami znate da nesto sto se "dere" imas osjecaj da i bolje ide, u ovom slucaju se ne dere niti se ne trese skuter kao sto je obicaj sa serijskim ili polini variom, znaci nisu u pitanju rolice i trosenje istih vec rad motora i prijenos vibracije na sve ostale djelove
Znaci vario je izvaden iz pakiranja i stavljen na 2 skutera, mog Nexusa sa LV spuhom i crvenim federima kvacila i cosin GP1 koji je 100% serijski, ono sto mozemo sa sigurnoscu reci je da skuter puno, ali jako osjetno mirnije radi, vibrira za vise nego duplo manje, ima ravnomjerno (linearno) ubrzanje bez rupa, radi na manjim okretajima (manje stoga trosi) i ono sto sa sigurnoscu nemozemo reci vec po osjecaju ide jako dobro......dalje slijede usporedna testiranja FR4 vs POLINI vario kao i naravno detaljno stelanje prijenosa, imam dogovor sa stefom da cemo uzet jedan cijeli dan i to odradit kako treba, nakon toga cemo moci pricati o svemu konkretno, kad brojke budu rekle svoje :icon_thumright:
Ja osobno cu vozit ovaj vario ako performanse budu bolje ili iste kao sto su sa POLINI variom, jednostavno iz razloga sto je preporod kako skuter mirno radi, a ako performanse budu i bolje, onda ce to biti definitivno brutalna stvar......uglavnom bit cete obavjesteni i informirani sa realnim i tocnim podacima, cilj nam je otkrit stvarnu sliku a ne nekog muljat i sl :headbang:
efz:
--- Citat: cvele60 - 30 Travanj, 2013, 11:00:36 ---Nista bez proba sa nekoliko tezina rolnica,centralnih opruga...nijedan vario ne dolazi sa IDEALNOM tezinom pa ni FR4 ...
--- Kraj citata ---
bas tako kolega......dok sam pisao ovaj poduzi tekst ti si mi uzeo rijec iz usta ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju