Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: A1,A2........  (Posjeta: 10836 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Shiltac

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varaždin
Odg: A1,A2........
« Odgovori #20 : 06 Srpanj, 2008, 11:46:42 »
Ja imam A1 godinu i pol, sad radim B i šta ću ja u prvom mjesecu dobit kad navršim 18? Dal me vrijedi po starom zakonu i dobivam A s ograničenjem od 25 KW? ili A2?

Offline devilldey

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • SMK Predatori
  • Mjesto: K.Gomilica
  • Moj Skuter: Aprilia SR50 R
  • MojSetup: serijala
« Odgovori #21 : 06 Srpanj, 2008, 22:28:56 »
Pa daj malo pročitaj zakon prije nego bubneš  :icon_scratch:
Imaš li 24 godine??? Nemaš  :laughing7: :laughing7: :laughing7:

I kakva je to A kategorija s ograničenjem ??? Da to nije ova nova vozačka na 5 stranica :laughing7: :laughing7: :laughing7:
« Zadnja izmjena: 06 Srpanj, 2008, 22:31:23 devilldey »
SMK Predatori Member

Offline Shiltac

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #22 : 06 Srpanj, 2008, 23:44:06 »

I kakva je to A kategorija s ograničenjem ??? Da to nije ova nova vozačka na 5 stranica :laughing7: :laughing7: :laughing7:

ti si seljak! ja pitam dal to sve hvata i one koji su položili po starom! Moj frend koji ima 23 godine je položio prije koji mjesec i ima A al nesmije vozit suzukia gsx-r 600 kojeg si je kupio još prije polaganja zato jer prelazi 25 kw!!
« Zadnja izmjena: 06 Srpanj, 2008, 23:45:55 Shiltac »

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #23 : 07 Srpanj, 2008, 00:27:22 »
pa tako ti je i sada ako položiš sa 24 godine.dvije godine imaš staž mladog vozača.
kod restrikcija je sve ostalo kako je bilo i prije samo su dodali A2 kategoriju, ukinuli nočnu vožnju, i činimi se vožnju sa iskusnijim vozačem.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline kecbaya

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: metkovi?
  • Moj Skuter: Piaggio Typhoon
  • MojSpuh: Malossi MHR Replica
« Odgovori #24 : 07 Srpanj, 2008, 00:37:07 »
a1-15kw a2-35kw....a-naviše
za A kategoriju polažeš sa 24god,tko je sad polago prije nego je izašo zakon i ko je poslje izlaženja zakona išo na policiju po vozacku nisu mu unili da je položio za a kategoriju vratili su ga i mora je cekat ili 24 god da mu daju ili je mora za drugu kategoriju polagat...tako mi je reko ovaj voditelj auto škole

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #25 : 07 Srpanj, 2008, 00:41:43 »
dobije a2 na dvije godine

Offline kecbaya

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: metkovi?
  • Moj Skuter: Piaggio Typhoon
  • MojSpuh: Malossi MHR Replica
« Odgovori #26 : 07 Srpanj, 2008, 00:52:18 »
valjda

Offline devilldey

• forumski biciklist
    • SMK Predatori
« Odgovori #27 : 07 Srpanj, 2008, 06:17:32 »

ti si seljak! ja pitam dal to sve hvata i one koji su položili po starom! Moj frend koji ima 23 godine je položio prije koji mjesec i ima A al nesmije vozit suzukia gsx-r 600 kojeg si je kupio još prije polaganja zato jer prelazi 25 kw!!

Seljak si možda ti a ja ne. Zakon važi od datuma stupanja na snagu. Nema onog položio prije...
A da taj tvoj frend je dobio A zato jer je položio prije koji mjesec ali on ima samo 23 godine pa ga kači novi zakon i taj A se gleda kao A2.

Kaj je to tak teško shvatit :laughing7: :laughing7:
SMK Predatori Member

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #28 : 07 Srpanj, 2008, 21:47:51 »
ja sam vam govorio prije ali nitko nije htio slusati... tko vam kriv :)

Uglavnom, da ste polozili kada smo mrc i ja isli (u 7 dana do kategorije) imali bi A1 i A bez ikakvih ogranicenja  :icon_thumright:
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #29 : 07 Srpanj, 2008, 21:57:27 »
ha čuj i ja sam im tupio i tupio a sad kukaju

Offline devilldey

• forumski biciklist
    • SMK Predatori
« Odgovori #30 : 07 Srpanj, 2008, 22:09:09 »
mene ograničenja ne brinu  :laughing7: imam dovoljno godina
SMK Predatori Member

Offline devilldey

• forumski biciklist
    • SMK Predatori
« Odgovori #31 : 07 Srpanj, 2008, 22:14:22 »
Da pojasnim nekim ljudima koji me zovu seljakom:

Kandidat za vozača motornih vozila A kategorije smije polagati vozački ispit ako je stariji od 24 godine ili ako ima važeću vozačku dozvolu za vožnju motornih vozila A2 kategorije najmanje dvije godine i navršenih 20 godina.

Članak 216.

(1) Osoba može steći pravo na samostalno upravljanje vozilom određene kategorije ako je:
1) duševno i tjelesno sposobna upravljati vozilom određene kategorije,
2) navršila minimalnu dob za upravljanje vozilom određene kategorije,
3) položila vozački ispit za upravljanje vozilom određene kategorije.
(2) Minimalna dob za upravljanje vozilom pojedine kategorije je:

navršenih 24 godine za upravljanje vozilima A kategorije, bez posjedovanja iskustva upravljanja vozilom A2 kategorije.
SMK Predatori Member

Offline Shiltac

• maxi forumaš
« Odgovori #32 : 09 Srpanj, 2008, 21:14:23 »

Kandidat za vozača motornih vozila A kategorije smije polagati vozački ispit ako je stariji od 24 godine ili ako ima važeću vozačku dozvolu za vožnju motornih vozila A2 kategorije najmanje dvije godine i navršenih 20 godina.

Članak 216.

(1) Osoba može steći pravo na samostalno upravljanje vozilom određene kategorije ako je:

navršenih 24 godine za upravljanje vozilima A kategorije, bez posjedovanja iskustva upravljanja vozilom A2 kategorije.

Puno hvala na objašnjenju!!

Offline devilldey

• forumski biciklist
    • SMK Predatori
« Odgovori #33 : 10 Srpanj, 2008, 06:26:31 »

Članak 216.

Puno hvala na objašnjenju!!
:icon_thumright:
SMK Predatori Member

Offline Ivan

• forumski skejter
  • **
  • M696
  • Mjesto: Oto?ac
  • Moj Skuter: Gilera Runner 180SP
« Odgovori #34 : 11 Srpanj, 2008, 17:00:01 »
Malo mi je to nejasno

16-18 godina - može se polagati za A1 tj. motore snage 11kW  i max 125ccm
18-20 godina - A2 kategorija, motor do 35kW - nema ograničenja kubikaže
24 godine i više - A kategorija koja nema ograničenja na snagu i kubikažu motora

Sve je to ok jer se nastoji da ljudi manje ginu i da se nauče voziti na slabijim motorima.
Ono što meni nije jasno - da li netko tko je polagao Prometni propisi i sigurnosna pravila (PPSP), Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći (PPP) i Upravljanje vozilom (UV) za recimo A1, da li onda ta osoba mora ponovno polagati za A2 kada navrši 20 godina, te onda još jednom na ispit sa 24 godine???!

Imam dojam da su ljudi nezadovoljni jer će morati 3 puta polagati za 3 kategorije odnosno 3 puta po 2000-2500kn. Ako je zakon takav onda je to totalno smješno jer se apsolutno ista stvar mora polagati 3 puta.

Kada se prelazi sa A1 na A2 jedino što ima smisla je da se ide na UV i polaganje ispita na motoru sa brzinama (iako postoje i 125cc koji nisu CVT). Zašto bi se ponovno moralo dati 2000kn za PPSP ako je to već položeno?!

Sa A2 na A... što se tu ima polagati i plaćati... treba samo ljudima nakon što navrše 24 upisati A kategoriju.

:dontknow:
Bolje izgubiti sekundu u životu, nego život u sekundi...

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #35 : 11 Srpanj, 2008, 19:56:00 »
ne jer to nigdje nepiše u zakonu.zakonski polažeš jednom A kategoriju i više ne.
sve ti ovisi o godinama kad polažeš.

zašto se išlo ovako, vjerojatno da se zaobiđe polaganje sigurnosne vožnje za A kategoriju što mi nije realno.ako si položio B i ti si mladi vozač dvije godine i kad prođe tih dvije godine da dobiješ B kategoriju bez ograničenja moraš položiti sigurnosnu vožnju. zašto nisu stavili veči period neznam ali ima jedna mogučnost a to je da kad prelaziš sa A2 na A uvedu polaganje sigurnosne vožnje .

Offline Micky_Slick

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Ciak Majesty Bravo 1.616v
« Odgovori #36 : 11 Srpanj, 2008, 23:41:23 »
Ma to je sve otislo predaleko,mislim da se vecina slaze sa mnom....Ko je malouman pa ne moze kontrolirat gas,nek ostavi kožu po cesti i kraj price a ne ta glupa kategorizacija (kad uđemo u EU bit ce ih 100).
Mene to ne zanima,ionako sredim sve kazne bez placanja ali me opet brutalno frustrira.  :BangHead:
Burn your tyres,not your soul

Offline gun_rider

• maxi forumaš
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: cvajo 180
  • Moja Kaciga: imam
  • MojSetup: a
  • MojSpuh: imam
« Odgovori #37 : 12 Srpanj, 2008, 18:58:42 »
Pitam jučer instruktora i kaže mi da za A2 opet triban sve polagat kad napunin 18.  :laughing9:
Neznan ko tu koga jebe i kako to ide al svejedno jeba ja mater svin pandurima i onima koji pišu zakone
Servis skutera, lakiranje i popravak plastika na podrucju Splita i okolice
Info na PM ili 098/979-8453

Offline Tommek

• maxi forumaš
  • Mjesto: OS
  • Moj Skuter: VX
« Odgovori #38 : 12 Srpanj, 2008, 20:54:27 »
AKO je tako kako pricate.a jeste.mrdam od skutera a ne od motora.zajebi ti to sve.pretjeruju ajme.
eo frend stariji od mene 9 mj dobio a i b kategoriju.sve sredio na vrijeme,prikacio se zadnjim vlakom za stari zakon,a ja moram guliti jos 6 godina do a kategorije.odjebi drzavo.kaka demokracija,osjecam se ko samurajski golub iz krletke.sramota.
a najveci bed je što ce zginut jos vise ljudi (jedino je sirotinja bez brige,onaj kom se fucka za kaznu ce isto kao prije),pa ce vracati zakon i ispricavati se majkama poginulih.+ troškovi drzavi.

Offline devilldey

• forumski biciklist
    • SMK Predatori
« Odgovori #39 : 13 Srpanj, 2008, 12:17:48 »
AKO je tako kako pricate.a jeste.mrdam od skutera a ne od motora.zajebi ti to sve.pretjeruju ajme.
eo frend stariji od mene 9 mj dobio a i b kategoriju.sve sredio na vrijeme,prikacio se zadnjim vlakom za stari zakon,a ja moram guliti jos 6 godina do a kategorije.odjebi drzavo.kaka demokracija,osjecam se ko samurajski golub iz krletke.sramota.
a najveci bed je što ce zginut jos vise ljudi (jedino je sirotinja bez brige,onaj kom se fucka za kaznu ce isto kao prije),pa ce vracati zakon i ispricavati se majkama poginulih.+ troškovi drzavi.
Kojih crnih 6 godina. Čitajte ljudi. Za A kategoriju moraš imati 2 godine A2 i biti stariji od 20 god.
SMK Predatori Member