Malo mi je to nejasno
16-18 godina - može se polagati za A1 tj. motore snage 11kW i max 125ccm
18-20 godina - A2 kategorija, motor do 35kW - nema ograničenja kubikaže
24 godine i više - A kategorija koja nema ograničenja na snagu i kubikažu motora
Sve je to ok jer se nastoji da ljudi manje ginu i da se nauče voziti na slabijim motorima.
Ono što meni nije jasno - da li netko tko je polagao Prometni propisi i sigurnosna pravila (PPSP), Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći (PPP) i Upravljanje vozilom (UV) za recimo A1, da li onda ta osoba mora ponovno polagati za A2 kada navrši 20 godina, te onda još jednom na ispit sa 24 godine???!
Imam dojam da su ljudi nezadovoljni jer će morati 3 puta polagati za 3 kategorije odnosno 3 puta po 2000-2500kn. Ako je zakon takav onda je to totalno smješno jer se apsolutno ista stvar mora polagati 3 puta.
Kada se prelazi sa A1 na A2 jedino što ima smisla je da se ide na UV i polaganje ispita na motoru sa brzinama (iako postoje i 125cc koji nisu CVT). Zašto bi se ponovno moralo dati 2000kn za PPSP ako je to već položeno?!
Sa A2 na A... što se tu ima polagati i plaćati... treba samo ljudima nakon što navrše 24 upisati A kategoriju.