Općenito > Oprema
Shoei X-12 VS. X-Lite X802 VS. Hjc R-PHA 10
daRio:
--- Citat: 3alfa3 - 09 Ožujak, 2013, 18:25:59 ---
Kaciga se kupuje za glavu, a ne vozilo.
OK, neke su oblikom prilagodjene RR motorima (aerodinamika), neke uspravnijem sjedenju, al u principu, to samo ovisi o modelu.
Da mi je bar 3000-5000kn viska... Odma bi "legla" kakva Sojka ili Schuberthica. Ili Arai. Ima svega, samo para ne ;D
--- Kraj citata ---
Slažem se sa tobom ali sa druge strane postavio sam takvo pitanje jer ne vidim smisao dati 500 i više eura za vožnju skuterom do max 70-80 kmh.
U tim uvjetima kaciga od 150-200 eur poznatog proizvođača kavalitetno odrađuje svoj posao.
marioro:
ovako mislim da svo to gledanje i razmisljanje koju kakvu je onak...odi probaj ako mozes...i kad naleti prava vjeruj znat ces osjetit ces to...i ja sam se palio na razne modele i grafike al jednostavno nije to bilo to kad bi probao...al opet neki brand nosi i dozu prestiza
marioro:
mozda quantum arai jeftiniji je a opet je arai a imai i arajki za 3 soma u benconiu al je prastari model condor pa ko voli a ima i vani na popustu
3alfa3:
--- Citat: daRio - 09 Ožujak, 2013, 18:35:32 ---
--- Citat: 3alfa3 - 09 Ožujak, 2013, 18:25:59 ---
Kaciga se kupuje za glavu, a ne vozilo.
OK, neke su oblikom prilagodjene RR motorima (aerodinamika), neke uspravnijem sjedenju, al u principu, to samo ovisi o modelu.
Da mi je bar 3000-5000kn viska... Odma bi "legla" kakva Sojka ili Schuberthica. Ili Arai. Ima svega, samo para ne ;D
--- Kraj citata ---
Slažem se sa tobom ali sa druge strane postavio sam takvo pitanje jer ne vidim smisao dati 500 i više eura za vožnju skuterom do max 70-80 kmh.
U tim uvjetima kaciga od 150-200 eur poznatog proizvođača kavalitetno odrađuje svoj posao.
--- Kraj citata ---
A kaj mislis zasto je na mojoj glavi nolanica od 1200kn? ;D
Sto se protekcije tice, sve je to manje vise tu negdje. Razlika je u postocima, a glavna razlika je u osjecaju na glavi, kvaliteti materijala, ugodnosti, opremi itd.
Recimo, Schuberth od efz-a sam probao (isti broj kacige nosimo - nema veze kaj mi kalup ne pase u ovoj prici), po testovima zastite su tu negdje, al cim je stavis na glavu, znas zasto kosta 3x vise. Kad krenes vozit, onda jos vise primjetis zasto je skuplja
marioro:
a vid ti novemu rpha replica je bila 3000 a sad je 3800 koji k...alfa u pravu si ne znas nista dok ne napravis dir a to ti rjetko ko da u ducanu oj hrvatsko oj svjete a treba placu izbrojat za nesto kaj ti se svida uzas
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju