Općenito > Oprema
Shoei X-12 VS. X-Lite X802 VS. Hjc R-PHA 10
3alfa3:
Evo par sajveta kad se kupuje full face kaciga:
Mora pasat na glavi iznad obrva i oko glave u toj ravnini. Ne bi smjela ni gore po tjemenu zuljat ili imat zracnosti.
Ispred brade treba bit 2-5cm prostora. Ako stisce za obraze - neka. Vremenom ce popustit, a kao nova, kad otvoris usta i zatvoris, trebas se ugrist za obraze iznutra.
Ne smije se vrtit oko glave.
ne smije kod cela biti zracnosti da bi mogao ugurat prst. Zapravo, nebi trebao moc ni 1/4 prsta ugurat, ali ne smije zuljat. Ako te nakon 5 minuta kako je stavis na glavu ne smeta za celo, tjeme i straznji dio glave, onda je to to. Ako smeta, ako osjetis na nekim djelovima da zulja - nije dobro i trazi dalje.
Remen ne smije davit kad ga stegnes.
Ne mogu se sad napamet svega sjetit, al ukucaj u youtube "helmet guide" i sl i naci ces puno klipova koji detaljno opisuju kako se kaciga kupuje.
Vidim da zelis kvalitetnu kacigu pa ti zato ovo sve pisem. Da trazis neko smece od 100kn, nebi mi se dalo jer bi se radilo o osobi koja bas ne drzi do svoje glave ;D
Bidalot_C30:
500e sigurnih, a ako mi ona shoei bude pasala i ako uopce naden onakvu grafiku, onda cu vjerojatno nju uzet, znaci nekih 6000 i nesto
3alfa3:
--- Citat: daRio - 09 Ožujak, 2013, 18:20:03 ---Koliko para misliš potrošiti i za šta ti treba ,za 50 ccm ili nešto brže?
--- Kraj citata ---
Kaciga se kupuje za glavu, a ne vozilo.
OK, neke su oblikom prilagodjene RR motorima (aerodinamika), neke uspravnijem sjedenju, al u principu, to samo ovisi o modelu.
Da mi je bar 3000-5000kn viska... Odma bi "legla" kakva Sojka ili Schuberthica. Ili Arai. Ima svega, samo para ne ;D
Bidalot_C30:
u principu svi modeli koje ja ocu su race il neznan kako da kazem, uglavnom kuzite, samim time su vjerojatno namjenjene za malo drukciji polozaj nego sta je na skuteru..
al to me ne brine puno, i tako je u planu kroz pola god-god novi motor, nebitno
Stvar je samo u tom da kacigu ne mislin kupovat svaki god dana pa sad kad mi je vec kupujen, onda cu se potrudit uzeti sta bolje mogu ;)
Bidalot_C30:
--- Citat: 3alfa3 - 09 Ožujak, 2013, 18:25:59 ---
--- Citat: daRio - 09 Ožujak, 2013, 18:20:03 ---Koliko para misliš potrošiti i za šta ti treba ,za 50 ccm ili nešto brže?
--- Kraj citata ---
Kaciga se kupuje za glavu, a ne vozilo.
OK, neke su oblikom prilagodjene RR motorima (aerodinamika), neke uspravnijem sjedenju, al u principu, to samo ovisi o modelu.
Da mi je bar 3000-5000kn viska... Odma bi "legla" kakva Sojka ili Schuberthica. Ili Arai. Ima svega, samo para ne ;D
--- Kraj citata ---
haha, a e novaca nikad dosta, samo sta mos
a neznan ni ja vise, kad pogledan sve marke svoje top modele cijenu oko 3500-4000 sta je ok cijena, a onda vidim shoei i arai koji svoje drzu oko 7000, sad ja neznan posto nisan ima nego jednu kacigu dal su oni stvarno toliko kvalitetniji ili je to samo zbog imena, a tu su onda jos i raznorazni dodatci koje bi odma uzea ki ravni crni vizir i nzn sta jos dolazi, sta ne sa njima
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju