Molim bez podsmjehivanja, ovo mi je prvi 2T stroj pa eto da nesto ne zahebem radije pitam.
Radi se o Aprilia se50 02' ditech. Pred kojih 1.5k km napravljena ful generalka (stavljena nova radilica, klip, cilindar, sve moguce brtve/sereminzi i sta vec ne). Skuter je u periodu razrade vozen penzionerski i do dan danas nijednom nije hladan bio stisnut.
No da ne duljim;
1. Ulje mi je pri kraju i zanima me jel' ja mogu samo tako nadoliti novo ulje ili moram ispustiti staro prethodno (ulja nisu od istog proizvodjaca ali ovo staro je istih karakteristika kao ovo novo i bas je za 2T masine)? Jel' se ulje toci do vrha ili??? I btw da pitam; kupio ulje (po preporuci prodavaca) Ipone sa mirisom jagoda -> jel' valja to sta??
2. Smeta li previsu skuteru (masini) svakodnevna voznja (uz naravno prethodno dovodjenje na radnu temperaturu) od 25km u jednom smijeru i to pod ful gasom?? I nakon 7 sati ponovo isto??
3. Da li smeta skuteru kad ga cijelog oderem miniwash-om (dakle odoispod, po cukicama, ma svuda)?
4. Kad naglo startam nezagrijanom masinom skuter linearno ubrza do 80kmh (bas podivlja) no cim se ugrije osjetno slabije nabire od kojih 30-55kmh i nakon tog opet podivlja?? Jel' to u remenu mozda stvar (nije mjenjan, tko zna koliko je star) a rolice su inace nove??
5. Jel ~87kmh (nerijetko i 90kmh) krajnje brzine, iskljucivo po ravnom, ok za takav skuter, naravno u stock setup-u?? Jel bi se moglo ikako navuci do 100kmh uz neka ne prevelika ulaganja i kemijanja??
Hvala unaprijed na odgovorima.